Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Šíření poplašné zprávy

Včera, 05.08.2008, třicet minut po deváté hodině večer , oznámil na linku tísňového volání 155 neznámý mužský hlas, že v objektu českobudějovické nemocnice v krajském městě se nachází nástražný výbušný systém.Jednání prozatím neznámého pachatele nelze nazvat jinak než hyenismem.  

Včera, 05.08.2008, třicet minut po deváté hodině večer oznámil na linku tísňového volání RZS 155 neznámý mužský hlas, že v objektu českobudějovické nemocnice v krajském městě je uložen nástražný výbušný systém. Českobudějovická policie ve věci přijala bezodkladně opatření - na místo se bezprostředně po oznámení dostavila kompletní výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování, hlídky policistů z Obvodních oddělení policie českobudějovického okresu, policejní pyrotechnik Správy Jihočeského kraje, policejní psovodi se služebními psy, strážníci městské policie, pracovníci a vozidla RZS a HZS.
Opatření bylo ukončeno dnes v 00:30 hodin, žádný nástražný výbušný systém nebyl v objektu ani v areálu českobudějovické nemocnice nalezen. Ke zranění osob nedošlo, ani ke škodám hmotným.
Jednání prozatím neznámého pachatele nelze nazvat jinak než hyenismem.
Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. V případě zjištění pachatele a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce trvání šesti měsíců až třech let.

vytisknout  e-mailem