Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Situace na hranici se nemění

Kolona kamionů přetrvává... 

Ostrava, 7. ledna 2010
14,15 hodin – aktualizace situace v Mostech u Jablunkova
 
     Vedoucí Dopravního inspektorátu Územního odboru Frýdek-Místek, npor. Mgr. Bc. Jan Kasperčík poskytl následující informace:
V současné chvíli je v koloně přibližně 220 vozidel nákladní dopravy, celá kolona se tak opět „natáhla“ na 3km. Přestože pracovníci firmy průběžně vyřizují vše potřebné k prodeji a registraci palubních jednotek, příjezdem dalších vozidel se situace nemění, problémy s čekací dobou stále přetrvávají.
Průjezdnost je bez problémů zajištěna, silnice je neustále udržovaná. V blízkosti hraničního přechodu byly pro řidiče kamionů nainstalovány mobilní WC TOI-TOI.
     Situaci a celé dění na místě i nadále monitorují 3 dvojčlenné policejní hlídky.
 
                                                                                                                        por. Ing. Stanislav Sobol
 
__________________________________________________________________________________________________________________________ 
 
Ostrava, 7. ledna 2010
 
06,55 hodin – aktuální info z Mostů u Jablunkova
 
            Máme další noc za sebou. Proběhla, podle dostupných informací, bez problémů. V koloně dlouhé do 2,5 km čeká na vyřízení téměř 200 nákladních vozidel.
            Silnice I/11 byla průběžně upravovaná. Sjízdná je ve svém celém úseku v blízkosti přechodu i ve větší vzdálenosti od něj.
            Na pracovišti, vyřizující administrativu palubních jednotek, je v tuto chvíli 6 pracovníků, kteří se snaží průběžně vyřizovat potřebné formuláře a náležitosti, spojené s prodejem „čtecích zařízení“.
            Tolik zatím dostupné informace.
 
 
por. Ing. Stanislav Sobol
 
__________________________________________________________________________________________________________________________
 
Ostrava, 6. ledna 2010
 
11,10 hodin – aktuálně z Mostů u Jablunkova
 
            Situace v blízkosti hraničního přechodu v Mostech u Jablunkova je dnes dopoledne celkem stabilizovaná. Na místě je v současné chvíli vedoucí Dopravního inspektorátu Územního odboru Frýdek-Místek, npor. Mgr. Bc. Jan Kasperčík. Uvedl, že na místě operují průběžně 3 dvojčlenné hlídky policistů, silnice 1/11 je pokryta souvislou vrstvou rozbředlého sněhu, v celém úseku je sjízdná.
 
            Problém nastal před několika desítkami minut: elektronický systém opět zkolaboval, což bude mít za příčinu zpomalení odbavování vozidel. V této chvíli je v koloně dlouhé přibližně 2-2,5km zhruba 110 kamionů.
 
por. Ing. Stanislav Sobol

vytisknout  e-mailem