Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Situce na Lanovém mostě v sobotu dne 23.8.2008

Situace na Lanovém mostě v Praze je v současné době celkem přijatelná, pouze ráno zde provoz zkomplikovala jedna dopravní nehoda.  

Stupeň provozu v oblasti Lanového mostu v Praze je od sobotních časných ranních hodin ve značných výkyvech. Zatímco brzy ráno nebyl na objízdných trasách žádný problém, kolem deváté hodiny provoz zkomplikovala jedna dopravní nehoda. Došlo při ní ke střetu autobusu MHD a řidiče motocyklu, který se při přejíždění z pruhu do pruhu pravděpodobně nevěnoval řízení. Celá událost se naštěstí obešla bez zranění zůčastněných osob. Alkohol nebyl zjištěn v krvi ani u jednoho z řidičů. Vznikla škoda v předběžné výši asi 40 tisíc korun. K nehodě došlo na ulici Švehlova - nájezdu na Jižní Spojku, takže se začaly tvořit kolony až k Mitasce. Stupeň provozu byl v těchto místech na stupni 4. Následky nehody byly odsraněny přibližně do půl jedenácté. Po celou tuto dobu se policisté z dopravní služby snažili usilovně dopravu regulovat tak, aby co nejvíce urychlili výjezd vozidel z problémových míst. Podobná situace byla také v opačném směru na Prahu 9, kde se tvořily taktéž kolony a stupeň provozu byl na čtyřce. Vozidla projížděla pomalu, ale plynule.

Situace v obou směrech se poněkud zklidnila kolem jedenácté dopoledne, kdy byl provoz ve směru na Jižní Spojku na stupni číslo 2, v opačném směru 2 -3. Mezi vozidly se objevovalo jen pár kamionů, zbytek tvořila osobní vozidla. Jednalo se ale vesměs o vozidla mimopražská, anebo o cizince.

Vývoj v dopravě v této oblasti se dá předvídat jen velmi těžko. Situace se mění každou hodinou, nicméně pokud zde nedojde k dopravní nehodě, k závažnějším komplikacím nedochází. 

vytisknout  e-mailem