Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Skákání přes ploty

HRADECKO - Soukromý pozemek si spletl s hřištěm. 

V úterý v 10 hodin večer jsme na lince 158 přijali oznámení o muži, který přeskakuje ploty u domů na Novém Hradci Králové a nyní běží po ulici a přitom nahlíží do okolních zahrad domů. Na místo okamžitě vyrazily tři policejní hlídky a po muži začali pátrat. Ani ne za hodinu od oznámení našli muže, jak právě vyskakuje z jedné zahrad.
V muži byl zjištěn 31letý místní bezdomovec, kterého policisté podrobili orientačním testu na drogy, který byl pozitivní na methamfetamin. Muže zadrželi a převezli na policejní služebnu k dalším úkonům. Na služebně se muž přiznal, že "navštívil" tři zahrady. Vždy přeskočil plot, proběhl se po zahradě a v tom samém místě zas vyskočil na ulici. Prý má rád adrenalinové sporty. Majitelům pozemků se nic neztratilo a u muže se žádné odcizené věci nenašly. Zda měl v úmyslu něco odcizit, nebo jen hledal místo na přespání se nepodařilo zjistit.
Policisté muži sdělili podezření za porušování domovní svobody, za což může jít do vězení až na tři roky. Po provedených úkonech byl muž ze zadržení propuštěn.

por. Iva Kormošová
16.11.2017, 10.00

vytisknout  e-mailem