Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Škatulata v přímém přenosu

NÁCHODSKO – Nehoda a následná výměna řidiče se spolujezdkyní zachycena kamerou. 

Na konci června letošního roku byla vyslána hlídka policistů k dopravní nehodě osobního vozidla a kamionu. K nehodě došlo na silnici III. třídy mezi obcemi Bohdašín a Veméřovice, když řidič vozidla Škoda Octavia s plně naloženým přívěsným vozíkem náhle přejel vlevo a zde se v zatáčce střetl s protijedoucí nákladní soupravou.

Na místě byla provedená dechová zkouška u řidiče kamionu a řidičky osobního vozidla, která měla negativní výsledek. Následně však policisté na základě získaných informací, kdy palubní kamera svědka, který jel za vozidlem Škoda Octavia, zaznamenala, jak okamžitě po nehodě řidič a spolujezdkyně z osobního vozidla vystoupili a vyměnili si svá místa, podrobili testu na alkohol i muže, který po celou dobu tvrdil, že je spolujezdcem. Jeho dechová zkouška měla sice negativní výsledek, ovšem test na přítomnost jiných návykových látek vyšel pozitivní na amfetamin/metamfetamin. Muž se následně odmítl podrobit odbornému lékařskému vyšetření. Škoda byla vyčíslena na 140 tisíc korun. Naštěstí při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Muž se dopustil hned několika přestupků najednou. Například za odmítnutí se podrobit lékařskému vyšetření hrozí pokuta ve výši 25-50 tisíc korun a zákaz činnosti na 1-2 roky.

por. Mgr. Lucie Konečná
16.8.2023, 08:15hod.

vytisknout  e-mailem