Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Skautům ukradl hasicí přístroje

LIBEREC - Během prvních 14 srpnových dnů navštívil skautskou klubovnu v Liberci, ulici Tichá neznámý zloděj. Napáchal zde škodu za více jak 10 tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - centrum se v těchto dnech zabývají případem krádeže vloupáním do skautské klubovny v Liberci, ulici Tichá, v městské části Ruprechtice. Během prvních 14 dnů navštívil tuto klubovnu neznámý zloděj, odkud si následně odnesl hasicí přístroje. Do klubovny se pachatel dostal poté, co vypáčil okenici a následně rozbil dvojité okno. Uvnitř klubovny zloděj napáchal více škody na zařízení než na věcech, které si z klubovny následně odnesl. V prostoru klubovny poškodil stropní zářivkové svítidlo, které vytrhl ze stropu a přerušil tak přívod elektřiny. Kromě toho poškodil vstupní dveře na chodbu, kde poničil kování, zámek a částečně i výplň dveří. V chodbě následně ze zdi sundal dva práškové hasicí přístroje o hmotnosti 6 kg a sekerou rozbil i další dveře vedoucí do samotné klubovny. Tyto dveře doslova sekerou rozpůlil. Na odcizených věcech způsobil majiteli klubovny škodu za 3 tisíce korun. Na poškozeném zařízení však napáchal škodu přes 7 tisíc korun.

Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci a nejen po pachateli, ale i odcizených věcech nyní pátrají. V případě, že budou úspěšní a pachatele se jim podaří dopadnout, hrozí mu až dvouleté vězení.
 

17.8.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem