Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sklep vykradl recidivista

TEPLICKO - Odnesl si lyže a snowboard; K trestnému činu nedošlo; Vykradená restaurace. 

Sklep vykradl recidivista

     Policisté z Trnovan dopadli zloděje, který na přelomu listopadu a prosince vykradl sklep v Teplicích. Třiačtyřicetiletý recidivista, který se byl letos v říjnu podmínečně propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, si před panelákem počkal, až někdo bude vycházet a vnikl do domu, kde se následně vloupal do sklepní kóje. Z té si postupně odnesl dvoje lyže, pár lyžařských bot a snowboard v celkové hodnotě přes šest tisíc korun, které skončily v zastavárně. Tam je policisté ve spolupráci s poškozeným zajistili, v minulosti 15krát odsouzenému recidivistovi, který se k vloupání přiznal, sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za jejichž spáchání ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

 

K trestnému činu nedošlo

     O víkendu se na policisty obrátila žena, která v teplickém obchodním centru ztratila peněženku, ve které měla veškeré osobní doklady, peníze a platební karty, celkovou škodu vyčíslila na necelé dva tisíce korun. Na základě přijatého oznámení policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterého se mohl dopustit neznámý pachatel tím, že peněženku našel a ponechal si ji. Nakonec se však ukázalo, že ke spáchání žádného protiprávního jednání nedošlo. Už další den ženu kontaktovala prodavačka z obchodního centra, která jí sdělila, že peněženku našel poctivý pracovník ostrahy a je k vyzvednutí v prodejně, kam ji odevzdal. O žádný majetek tak žena nepřišla a policisté případ odloží.

 

Vykradená restaurace

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Dubí vloupal do restaurace. Po násilném překonání vstupních dveří vnikl do provozovny, odkud si odnesl finanční hotovost, alkohol a cigarety v celkové hodnotě kolem osmi tisíc korun. Zloději však nestačilo, že v restauraci kradl, navíc poškodil i několik automatů na žvýkačky a hračky a venku pak poškrábal lak zaparkovaného auta. Vandalovi hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečiny krádeže a poškození cizí věci a až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

15. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem