Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sklepy, auta, bar

CHOMUTOV - Chomutovák vykradl sedm sklepů a čtyři auta, Porušila zákaz pobytu ve městě, Poškodil dveře i okno... 

Sklepy, auta, bar
Celkem sedm vykradených sklepů, čtyři motorová vozidla a jeden bar má na svědomí 29letý Chomutovák. Svoji činnost provozoval od října loňského roku až do současné doby, kdy byl zadržen. Majitelům způsobil celkovou škodu za téměř 121 tisíc korun. Ze sklepů odnesl rybářské pruty s příslušenstvím, brusle, věžičku, tašku, pomůcky na cvičení, monitor, nářadí, sedla na kolo, hokejové vybavení, kolečkové brusle a další věci. Z aut odnesl navigační systém s rádiem a přehrávačem, autorádio, telefon. Z baru kam vnikl, zase odnesl počítač a klíče k automatům. Muž byl obviněn z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obvinění si převzal a byl umístěn do policejní cely. Na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. V současné době se již nachází ve vazební věznici v Litoměřicích, kam byl dodán na příkaz soudce Okresního soudu Chomutov.   
 
Porušila zákaz pobytu ve městě
Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelá 49letá žena z Litvínova. Hlídka policistů ji kontrolovala poblíž autobusového nádraží ve Wolkerově ulici. Kontrola odhalila, že žena má až do července příštího roku vysloven Okresním soudem Chomutov zákaz pobytu ve městě. Zákaz však svým jednáním  porušila a tak byla zadržena. V případě odsouzení jí hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Vyšetřování je vedeno na chomutovském obvodním oddělení.
 Porušila zákaz pobytu ve městě.mp3
 
Poškodil dveře i okno
V ulici Dr. Jánského poškodil zařízení domu 40letý Chomutovák. Rozbil nejen vchodové dveře, ale i v jednom z bytů skleněné okno. Oprava poškozených věcí bude stát nejméně 7500 korun. Muž je podezřelý z trestného činu poškození cizí věci, co ho k tomuto jednání vedlo, vyšetřují chomutovští policisté.
 
Kolo si nezajistila, zmizelo
Žena z okresního města oznámila na místní obvodní oddělení krádež kola. Jízdní kolo odstavila před jednou z prodejen v ulici Ruská a zmizelo. Zloděj měl v tomto případě práci značně usnadněnou, neboť majitelka svůj majetek řádně neuzamkla. Stačilo pouze nasednout a z místa ujet. Při výpovědi žena stanovila škodu na 10 tisíc korun.  
 
Peněženku našel doma
Minulý týden přijali policisté v Klášterci nad Ohří oznámení o krádeži peněženky v místním baru. Poškožený uvedl, že kdosi využil jeho podnapilosti a nepozornosti a ze stolu mu sebral odloženou pánskou peněženku s hotovostí a doklady. O několik dní později mohli vyšetřování krádeže policisté odložit. Poškozený přišel znovu a upřesnil, že ke krádeži nedošlo. Peněženku našel se všemi doklady a penězi doma.
 Peněženku našel doma.mp3
 
Dvě vloupání
Policisté v Kadani pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do rodinného domu. Majitelka našla dům prohledaný a kromě peněz zmizely pánské hodinky a dámské dioptrické brýle. Celková škoda se vyšplhala na téměř 20 tisíc korun.     
Další vloupání vyšetřují policisté z okresního města. Tentokrát kdosi vnikl do prodejny sportu v centru města a sebral krabice se značkovou obuví. Škoda se v tomto případě vyšplhala na 43 tisíc korun.
 
13. března 2014   
nprap. Marie Pivková   
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz  
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem