Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sklizeň a zisky podle rozvrhu

JIČÍNSKO – Kriminalisté odhalili „propočítanou“ trestnou činnost 

Devět měsíců intenzivní práce mají za sebou kriminalisté z Jičínska a Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, kterým se podařilo díky prvotnímu anonymnímu a stručnému oznámení všímavého občana na tísňovou linku 158 rozkrýt rozsáhlejší trestnou činnost na úseku TOXI, jež v těchto dnech postoupila do fáze návrhu na podání obžaloby. 

Oznámení podnětu spočívalo v upozornění na možnou skutečnost pěstování konopí nejen na poli, ale i ve skleníku, kde by mohly být tyto rostliny, dosahující mimo skleník výšky až dvou metrů, rovněž pěstovány. 

Po prošetření uvedeného podnětu a nezbytných procesních trestně právních úkonech sdělili už po dvou dnech od anonymního oznámení kriminalisté obvinění dvěma mužům, kterým kladli za vinu nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jeden z mužů je od té doby stíhán vazebně. Vyšetřování trestné činnosti od té doby pokročilo do dalších fází. Celkem tři muži měli podle svých výpovědí a kriminalisty provedených šetření z více než stovky pěstovaných rostlin konopí vyrobit následně několik litrů konopné masti, výluhu případně sušené části konopí využít pro své potřeby. 

Obvinění si o veškeré činnosti vedli velice přehlednou rozvahu, která obsahovala pro rozpletení celého případu další pro policisty podstatné skutečnosti. Byly v ní totiž detailně vyčísleny jak náklady související s touto trestnou činností, tak výnosy z ní. Součástí poznámek byly i termíny dodávek odběratelům, odebíraná množství s předpokládanými vyčíslenými zisky. Předpokládaný „čistý“ zisk z této činnosti, která by bývala trvala do září letošního roku, měl podle těchto poznámek obviněných mužů překročit částku 12 milionů korun. 

Motivem pro konání této trestné činnosti měly být podle výpovědi mužů jejich finanční problémy.

Muži se měli dopustit trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dvěma z mužů hrozí v případě uznání viny trest až do výše 10 let, třetímu muži pak až trest do výše dvanácti let. V těchto dnech podali kriminalisté návrh na podání obžaloby ke Krajskému státnímu zastupitelství v Hradci Králové. 

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
22. června 2018, 9:40 hodin


 

Odkazy do noveho okna

Marihuana1

Marihuana1 

Detailní náhled

Marihuana2

Marihuana2 

Detailní náhled

Marihuana3

Marihuana3 

Detailní náhled

Marihuana4

Marihuana4 

Detailní náhled

Marihuana5

Marihuana5 

Detailní náhled

Marihuana6

Marihuana6 

Detailní náhled

Marihuana7

Marihuana7 

Detailní náhled

Marihuana8

Marihuana8 

Detailní náhled

Marihuana9

Marihuana9 

Detailní náhled

Marihuana10

Marihuana10 

Detailní náhled

Marihuana11

Marihuana11 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem