Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Škoda nikoliv nepatrná ...

DĚČÍN - Obálka s červeným pruhem; Zmizela nafta i nářadí; Zkušenost za jedenáct tisíc; PB lahve na útěku  

Obálka s červeným pruhem
 
DĚČÍN – Ve středu šestnáctého listopadu 2011 obdržel jednadvacetiletý muž z Českolipska obálku s červeným pruhem. V jejích útrobách bylo uloženo sdělení obvinění hned ze tří spáchaných skutků, kterých se měl dopustit na území města Děčína. Nejenže se uchýlil ve všech případech ke krádeži , navíc ještě poškozoval věci jejich majitelům. Do oka mu padla dvě zaparkovaná vozidla, do kterých se vloupal. Z jednoho z nich si navíc odnesl autorádio. Počátkem měsíce letošního září navíc zavítal do děčínské kuželkárny, odkud si s sebou odnesl několik uložených věci v celkové hodnotě bezmála pět seti korun českých.  Uhradí mladý vetřelec okradeným lidem jejich sedmi a půl tisícovou škodu ?
 
Zmizela nafta i nářadí
 
RUMBURK – V areálu jiříkovské obchodní společnosti  z úterý na středu 16.11.2011 odcizil nezvaný host na sedm desítek litrů motorové nafty a několik kusů pracovního nářadí. Majiteli společnosti tak přivodil škodu přesahující sto tisíc korun českých. Rumburská policie již po pachateli pátrá a v případě jeho odhalení si nezbeda vyslechne sdělení obvinění pro trestný čin krádeže, za což mu může být uložen trest odnětím svobody až na pět let.
 
Zkušenost za jedenáct tisíc
 
ŠLUKNOV – Zmizela brašnička s osobními věcmi a finanční hotovostí ! Tu si do nákupního vozíku odložil před pár dny odpoledne zákazník šluknovského obchodního domu. Neopatrnost se nevyplácí, a tak se její majitel musel následně potýkat s následky svého opomenutí. Přišel nejen o necelých jedenáct tisíc korun, ale navíc získal několik starostí navíc. Policisté ze Šluknova už po pachateli pátrají a pokud se výtečníčka podaří dostihnout, může za své nekalé činy krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění  platebního prostředku získat až dvouletý trest odnětím svobody.
 
PB lahve na útěku
 
VARNSDORF – V noci ze středy na čtvrtek 17. listopadu 2011 si z uzamčeného boxu v blízkosti obchodu s potravinami v Dolním Podluží odnesl několik propan butanových lahví, čímž poškozenou společnost připravil o sedmnáct tisíc korun českých. Varsndorfské obvodní oddělení již v tuto chvíli zmiňovanou událost prošetřuje z důvodu podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což hrozí až dvouletý trest za mřížemi.
 
Děčín, 18.11.2011
 
 

nprap. Petra Trypesová

Preventivně informační skupina Děčín

Tel.: +420 974 432 207, +420 724 156 293

E-mail : pisdc@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem