Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Škoda v desítkách korun

HRADECKO - Přesto muži hrozí tříletý trest 

Policisté z Obvodního oddělení Hradec Králové 2 obvinili v těchto dnech 27letého muže z trestného činu krádež a porušování domovní svobody. Přestože způsobil škodu za 155 korun, hrozí mu tentokrát trest odnětí svobody až na tři roky, protože se v posledních třech letech dopustil obdobného trestného činu.
Muž se na konci loňského roku vyšplhal na balkon panelového domu v městské části Pouchov v Hradci Králové. Zalíbila se mu tam pivní přepravka, u které očekával, že bude plná piv. K jeho smůle tam bylo sedm láhví prázdných a pouhé dvě plné. Přesto přepravku přehodil přes zábradlí a odnesl. V tu chvíli ho uviděl soused, který zavolal městskou policii i majiteli bytu a řekl jim, jakým směrem lapka odešel. Strážníci, lapka i majitel přepravky se setkali u nedaleké prodejny, kde chtěl lapka přepravku s láhvemi zpeněžit. 
Lapka se ke krádeži přiznal a přepravku majiteli vrátil. Strážníci přivolali na místo policejní hlídku, která si muže převezla na služebnu k dalším úkonům. Policisté v evidencích zjistili, že byl v červenci loňského roku po 9 měsících propuštěn z vězení, do kterého ho poslal soudce Okresního soudu v Hradci Králové za krádež. 

por. Iva Kormošová
19.1.2017, 13.00

vytisknout  e-mailem