Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Škodit už nebude

LITOMĚŘICE – O trestu rozhodne soud; Vozidlo si přisvojil; Sladkému neodolal 

Lovosičtí policisté ve středu zadrželi 21letého místního mladíka, kterému na základě zjištěných informací ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Mladý muž v polovině srpna tohoto roku vnikl na zahradu u Lovosic a po vypáčení dvou lednic odcizil potraviny a alkohol. Tři dny poté se vloupal na zahradu rodinného domu na Lovosicku, odkud chtěl odnést železné trubky. Po vyrušení majitelem objektu utekl s nepořízenou. Dále bylo zjištěno, že v polovině měsíce září rozbil cihlou dvě skleněné výlohy v centru Lovosic a ve stejnou dobu se zmocnil horského jízdního kola po násilném vniknutí do sklepní kóje. Těchto skutků se dopustil i přes to, že byl počátkem tohoto roku pravomocně odsouzen za obdobný čin, jednáním mladého muže se nyní bude zabývat soud.
 

Vozidlo si přisvojil
Až dva roky může strávit za mřížemi 33letý muž z Lovosicka, který si přisvojil cizí vozidlo. Automobil od majitele převzal počátkem roku 2012 za účelem opravy. Do současné doby však vozidlo neopravil a na opakované žádosti poškozeného o navrácení vozidla nereagoval. Stále se vymlouval a oddaloval vrácení dopravního prostředku. Je zde důvodné podezření, že vozidlo, které mu nepatřilo, již prodal další osobě. Vidina snadného výdělku se tak muži rozplynula, navíc si od policistů „vysloužil“ sdělení podezření z přečinu zpronevěry.

Sladkému neodolal
Ve středu v odpoledních hodinách byl v litoměřickém nákupním centru bezprostředně po krádeži zadržen 25letý muž z Lovosicka. Tabulka čokolády putovala z prodejního regálu rovnou pod jeho oblečení a poté prošel pokladnou bez placení. Po zadržení se k činu doznal. Navíc policisté zjistili, že nekradl poprvé. Jeho jednání tak bylo kvalifikována jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

3. 10. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem