Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Škola smyku neúspěšně

RYCHNOVSKO - Pro některé řidiče sněžení komplikací 

Nové přívaly sněhu přinesly komplikace i řidičům na Rychnovsku. Během úterý policisté Skupiny dopravních nehod šetřili tři dopravní Rychnovskonehody. Dva účastníci při tom byli lehce zraněni. Další  4 kolize  oznámené na linku 158 řešili muži zákona přímo na místě blokovou pokutou a účastníci dopravní nehody vyplněním euroformuláře.

K první havárii vyjížděli dopravní policisté krátce po nástupu sněhových vloček - v 9:30 se rozjeli mezi Přepychy a Opočno. Tam při vyjíždění z levotočivé zatáčky na přímém úseku osmatřicetiletá řidička z Týniště nad Orlicí zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a na zasněžené vozovce dostala smyk, který nezvládla. S autem zn. Renault Megane vyletěla vpravo mimo komunikaci, kde narazila do stromu. Poté se auto převrátilo na bok. Ženu záchranáři s lehkým zraněním převezli k ošetření do rychnovské nemocnice. Provedená dechová zkouška byla negativní. Škoda je odhadnuta na 70.000 korun.

Druhá nehoda byla na linku 158 oznámena o pár minut později. Osmapadesátiletý řidič vozu zn. Škoda Favorit projíždějící Albrechticemi nad Orlicí  při projíždění levotočivé zatáčky s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na zasněžené vozovce dostal smyk. Ten nezvádl, s autem narazil do dopravní značky a zastavil se až o plotu, který poboural. Tato havárie se naštěstí obešla bez zranění, dechová zkouška provedená u řidiče z Borohrádku byla negativní. Škoda této havárie byla vyčíslena na 10.000 korun.

K poslední dopravní nehodě, kterou Skupina dopravních nehod ten den šetřila, vyjížděla její hlídka v 15:35. Jednačtyřicetiletá řidička vozu zn. Ford Escort jela z Čermné nad Orlicí směrem na Borohrádek. Na přímém úseku žena z Čermné s největší pravděpodobností nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a na zasněžené vozovce dostala smyk, který nezvládla. S fordem vletěla do protisměru, kde zrovna projížděl autobus zn. Mercedes Benz. Obě vozidla se střetla svými předními částmi. Při této dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky, kterou záchranáři převezli k ošetření do rychnovské nemocnice. U ní i u řidiče autobusu muži zákona přítomnost alkoholu dechovou zkouškou vyloučili. Celková škoda této dopravní nehody se vyšplhala na 80.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
13. února 2013
 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

12.2. Přepychy 

Detailní náhled

Rychnovsko

12.2. Přepychy 

Detailní náhled

Rychnovsko

12.2. Albrechtice nad Orlicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem