Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Školáci se vzdělávali i pobavili v rámci preventivního projektu

ČESKOLIPSKO - Děti z České Lípy strávily dopoledne ve společnosti lektorů. 

V pondělí dopoledne strávili studenti oboru bezpečnostní služby českolipské Euroškoly společně s dětmi Dětského domova z České Lípy a s žáky Zvláštní školy v Moskevské ulici v České Lípě. V rámci preventivního projektu "Poznáváme se navzájem" pro ně organizátoři akce připravili zajímavý zábavně naučný program, v rámci kterého se seznámili s některými vybranými činnostmi Policie České republiky, bezpečnostními tématy a základy fungování soudního systému v České republice.

Dopoledne se jim věnovali například policisté odborné tělesné přípravy, kteří je poučili o základech osobní bezpečnosti a sebeobrany nebo si mohli zblízka prohlédnut pracoviště kriminalistických techniků přímo na Územním odboru Policie České republiky v České Lípě. Vedoucí střediska probační a mediační služby Česká Lípa Mgr. Petra Špinková je zase seznámila se základními principy fungování soudnictví ve věcech mládeže a s problematikou ochrany obětí trestných činů.

Z budovy Územního odboru policie v České Lípě se pak přesunuli na dopravní hřiště, kde se jim věnovala lektorka dopravní výchovy strážnice českolipské městské policie Eva Sadílková společně s dopravním policistou pprap. Filipem Hlouškem. Poučili se zde o správných modelech chování účastníků silničního provozu, poskytování první pomoci a příčinách i následcích dopravních nehod.

Projektu se zúčastnili děti a studenti ve věku mezi 12 a 17 lety.  Jeho organizátory, kterými jsou českolipští policisté, městští strážníci a pedagogové Euroškoly, Dětského domova z České Lípy a Zvláštní školy v Moskevské ulici v České Lípě, podpořilo i vedení města České Lípy. Závěrečného slavnostního vyhodnocení projektu se proto osobně zúčastnila starostka České Lípy paní Mgr. Romana Žatecká a místostarosta České Lípy Mgr. Juraj Raninec. Paní starostka všem dětem a studentům  přichystala za jejich účast v projektu dárky v podobě reflexních přívěsků a pásků. Kromě toho obdrželi jako upomínku na příjemně strávené dopoledne také pamětní listy.

 

6. 9. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem