Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Školení společných hlídek na Bublavě

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté byli seznámeni se současným trendem vývoje nelegální migrace. 

V rekreačním zařízení Ministerstva vnitra na Bublavě na Sokolovsku se uskutečnilo několikadenní školení „Společných forem nasazení“. Školení se zúčastnili policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje a také kolegové ze sousedního Německa, konkrétně policisté z Odboru cizinecké policie Karlovy Vary, Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort cizinecké policie Sokolov, policisté Spolkové republiky Německo ze služebny Selb, a dále policisté Bavorské pohraniční policie.

Pro účastníky byl na každý den připraven seminář školení společných hlídek, který byl situován tak, aby přinesl do praxe každého policisty nové poznatky a zkušenosti. Policisté byli seznámeni zejména se současným trendem vývoje nelegální migrace. Prezentovány byly například nové trendy v padělání dokladů a dokumentů či problematika drog v příhraničních oblastech. Dále policisté probírali formy nasazení společných hlídek, zákonná opatření policie jak na území České republiky, tak i na území Spolkové republiky Německo, a přeshraniční pronásledování.

Kromě toho policisté na střelnici v Aši nacvičovali taktiku zákroků při napadení hlídky ozbrojeným pachatelem, taktiku zákroku varovného výstřelu v nevšedních situacích a další taktiky, ke kterým může dojít při společných hlídkách, jak na území České republiky, tak na území Spolkové republiky Německo.

Na závěr školení proběhla prezentace Oddělení zahraničních vztahů Schwandorf. Podobná školení s kolegy ze sousedního Německa se budou v budoucnu opakovat.

nprap. Jakub Kopřiva
20. 9. 2023

Odkazy do noveho okna

Školení společných hlídek na Bublavě

Školení společných hlídek na Bublavě 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem