Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Skončil Obscene Extreme

TRUTNOVSKO - Hladký průběh 

AKTUALIZACE:

Letošní 18. ročník festivalu metalové hudby Obscene Extreme, který se tradičně konal tento víkend na Bojišti v Trutnově, skončil.
Stejně jako loňský festival, tak i letošní proběhl z pohledu policie v klidu a bez narušení veřejného pořádku.
V průběhu festivalu jsme se zaměřovali na dohled na veřejný pořádek a na dopravu v okolí festival parku, především při příjezdu a odjezdu příznivců hudby. Ani během tohoto jsme se nesetkali s většími problémy.
V souvislosti s festivalem trutnovští policisté ve čtvrtek ráno zadokumentovali krádež věcí ze čtyř stanů. Pachatel způsobil škodu přesahující 60 tisíc korun.
Dopravní policisté odhalili dva cizince, kteří řídili vozidlo pod vlivem alkoholu. Přišli o řidičský průkaz a policisté jim uložili kauce, celkem ve výši 18 tisíc korun. 
nprap. Pižlová Šárka, DiS.
18. 7. 2016, 11:30
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Od středy 13. července do neděle 17. července 2016 se na Bojišti v Trutnově koná tradiční hudební festival metalové hudby Obscene Extreme. Podle očekávání se do trutnovského areálu na Bojišti sjede cca 6 tisíc lidí. Dle organizátorů na 18. ročníku vystoupí 69 kapel.

Policisté proto chystají v této souvislosti zvýšený dohled jak v místě konání akce, tak i v jejím blízkém okolí, zejména při příjezdu a odjezdu účastníků festivalu.

Na zajištění hladkého průběhu se proto tradičně budou podílet policisté z řad dopravní, pořádkové i kriminální služby. Hlídky dopravní policie budou zejména monitorovat oboustrannou příjezdovou trasu na Bojiště.

V ulici Královédvorská a Hradecká bude dopravními značkami v převážné části zákaz zastavení a snížená nejvyšší dovolená rychlost na 30 km/h. Policisté v těchto místech budou upozorňovat řidiče na zvýšený pohyb chodců, kteří zde budou mít vymezen koridor pro přesun.   

Vzhledem k předpokládanému navýšení dopravy  zde bude nutné dbát zvýšené opatrnosti zejména v době snížené viditelnosti a v nočních hodinách. Dopravní policisté se rovněž zaměří na případné požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel.

V průběhu loňského konání festivalu nedošlo k žádnému vážnému narušení pořádku.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
13. 7. 2016, 7:50

vytisknout  e-mailem