Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skončil ve vazbě

MOST - Na svědomí má skoro třicet vloupaček, zjistili to policisté.  

 

Policisté odhalili, kdo má na svědomí téměř třícítku vloupaček v Mostě a Litvínově. Podle nich se jedná o 39letého Litvínovana. Muž měl navštěvovat převážně sklepy. Litvínovan byl podle všeho i v několika bytových komorách, kočárkárně a bytě. V místech, kam vnikl, bral vše, co se dalo nějak využít. Poškození přišli o jízdní kola, sportovní potřeby, kuchyňské vybavení, nářadí, rybářské potřeby, pneumatiky, alkohol, potraviny a další drobnosti. Litvínovan podle svých slov alkohol a potraviny zkonzumoval a zbytek věcí zpeněžil. Finance měl potom použít pro svoji potřebu Z bytu v Teplicích, který byl jeho jediným vloupáním mimo území okresu Most, měl vzít z kabelky peněženku s finanční hotovostí, stravenkami a platební kartou. Celková škoda způsobená dvaceti osmi skutky přesáhla částku tři sta tisíc korun; odcizené věci byly vyčísleny na 270 tisíc korun a na poškození to je cca 40 tisíc. Tato čísla zřejmě nejsou konečná, policisté ještě od všech poškozených neobdrželi vyčíslení škody. Mužovo řádění bylo zaznamenáno od začátku roku. Nyní, když spadla klec a kriminalisté Litvínovana lapili, svoji trestnou činnost doznal a také ji detailně popsal. I tak mu policejní komisař sdělil obvinění hned z několika trestných činů – krádež vloupáním, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Na šikmé ploše se obviněný neocitl poprvé, jedná se o recidivistu, který byl v uplynulých třech letech za majetkové delikty odsouzen. Stíhán je vazebně. Svobody si dlouho neužil, v lednu byl v rámci amnestie propuštěn. Nyní mu hrozí až pět let vězení. Policie na případu nadále pracuje.


 

Nezdárný syn

Okradení ženy z Litvínova šetří policisté. Dopustit se ho měl syn poškozené. Litvínovan si vyčíhal okamžik, kdy jeho matka platila nájem a při tom jí měl vytrhnout tisícikorunu. Potom utekl. Policisté ho ze služebny nenechali odejít s prázdnou. Předali mu sdělení podezření z trestného činu krádež na osobě. V případě uznání viny může soud 43letému Litvínovanovi uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.


 

Požár způsobil škodu za tři miliony

Policisté šetří, kdo stojí za vznikem požáru rekreačního objektu v horách na Litvínovsku. Hořet začalo v pondělí večer. Na likvidaci plamenů se podílelo několik hasičských jednotek. Předběžná celková škoda se vyšplhala na tři miliony korun. Skutek je kvalifikován jako trestný čin poškození cizí věci. Příčina požáru je předmětem dalšího šetření policistů ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů.


 

Věnovala se vnučce, přišla o kabelku

Chvilková nepozornost stála ženu z Mostu ztrátu majetku v hodnotě 1.400 korun. Poškozená si kabelku pověsila na židli před mosteckou cukrárnou a věnovala se vnučce. Asi za deset minut zjistila, že taška s penězi, doklady, mobilem a platební kartou není na svém místě. Policisté mosteckého obvodního oddělení případ šetří jako trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli pátrají.


 

Někdo kradl ve sklepě

Vloupání do sklepa v ulici Jaroslava Průchy v Mostě má na kontě někdo neznámý. Kdo, to zjišťují policisté. Poškozený uvedl, že ho zloděj připravil o 4 pneumatiky, in-line brusle a pokojovou anténu. Škodu si vyčíslil na 15 tisíc korun.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

3. července 2013


 

vytisknout  e-mailem