Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skončil ve vazbě

LOUNY - Recidivista opět za mřížemi. 

Vazbou skončilo páchání trestné činnosti již několikrát soudně trestaného recidivisty. Na svědomí má převážně majetkové delikty, které policisté objasnili a 31letého muže z Loun z nich v minulých dnech obvinili. Jak jsme informovali koncem minulého týdne, mladík kradl v prodejně drogerie, kde odcizil dvě ústní vody v hodnotě 398 Kč (více zde). Dalšího skutku se dopustil začátkem července, kdy si na jedné benzinové čerpací stanici na Lounsku natankoval do vozidla přes 25 litrů benzinu v hodnotě 744 Kč a bez zaplacení z místa ujel. Motorové vozidlo navíc řídil i přesto, že není držitelem žádného řidičského oprávnění. Dále se uvedený mladík vloupal i do jednoho rodinného domu v Lounech, odkud odcizil televizor v hodnotě 15 000 Kč. Nyní se již po zásluze nachází za mřížemi a z výše uvedených trestných činů se bude zpovídat u soudu.

Vybodovaný a v zákazu řídil

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření 31letému muži z Lounska, který neoprávněně řídil motorové vozidlo. Za volant osobního automobilu zn. Škoda Fabia usedl i přesto, že mu byl rozhodnutím Městského úřadu Slaný vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od. 8. 2. do 8. 10. 2016 a navíc mu bylo začátkem července tohoto roku doručeno oznámení Městského úřadu v Lounech o dosažení 12 bodů v bodovém hodnocení řidiče. Podezřelý nyní čelí trestnému činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což zákoník ukládá až tříletý trest odnětí svobody.

Neplatí výživné

Krkavčího otce stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zanedbání povinné výživy. Třiapadesátiletý muž z Kladenska neplatí výživné na své dvě nezletilé děti, ač je k tomu ze zákona o rodině povinen a bylo to v jeho možnostech a schopnostech. Navíc mu tak stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech. K rukám matky, která žije s dětmi na Lounsku, tak dluží bezmála 30 000 Kč. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.    

Srážka se zvěří

Naštěstí bez zranění osob se v pondělí večer obešel střet osobního automobilu zn. BMW se srnou. K nehodě došlo na silnici I/6 u obce Lubenec. Řidiči, který jel ve směru na Karlovy Vary, vběhlo zvíře do jízdní dráhy z pravého silničního příkopu a pro krátkou vzdálenost již nešlo střetu zabránit. Výsledek dechové zkoušky byl u řidiče negativní. Nehodu šetří dopravní policie.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 31. srpna 2016

 

 

vytisknout  e-mailem