Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Skončil ve vězení atd.

KARLOVY VARY – Kriminalisté obvinili muže 

Skončil ve vězení
Karlovarští vyšetřovatelé obvinili třicetiletého cizince z pokračujícího přečinu krádeže, pokračujícího přečinu poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Zadržený muž měl v Karlových Varech, na ulici Západní, Úvalská a Sokolovská vniknout do beden sloužících k uskladnění tiskovin a z těchto následně odcizit různé tiskoviny s různými datovými nosiči. V dalších dvou případech měl vniknout na zahrádky, ze kterých odcizil měděný kabel, nádobí a zahradní nářadí. Zájmu obviněného cizince neušla ani bývalá budova policie na ulici, I.P.Pavlova. Poté co muž vnikl do budovy a začal jí prohledávat, byl vyrušen vedoucím ÚO Karlovy Vary.
 
Celková škoda, kterou měl muž způsobit, byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 35 tisíc korun. Obviněný se těchto skutků měl dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech potrestán a to rozhodnutím Okresního soudu v Karlových Varech, pro přečin krádeže. Po vyslechnutí obvinění od vyšetřovatele byl muž převezen do věznice k výkonu trestu odnětí svobody.
 
Krádeže
Policisté vypátrali a následně zadrželi třicetiletého muže z Karlovarska, kterému bylo sděleno podezření z přečinu krádeže. Podezřelý muž měl vniknout do budovy městské polikliniky v Ostrově, kterou měl prohledat a z místností odcizit kasu s finanční hotovostí, různé prvky na gelové nehty a další věci v hodnotě přesahující 14 tisíc korun. V dalším případě měl třicetiletý muž v Ostrově, na parkovišti před obchodním domem odcizit ze zaparkovaného nákladního vozidla autobaterii v hodnotě přesahující 4 tisíce korun. Krádeží se dopustil i přes to, že jste byl v posledních třech letech odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech mimo jiné pro spáchání přečinu krádeže.
 
Policisté z Teplé zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Tohoto jednání se měl dopustit devětatřicetiletý muž z Kladna. Ten měl vniknout do objektu firmy v Teplé, kde měl odcizit desky kovoobráběcího zařízení, které slouží k upínání obráběného materiálu. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku 15 tisíc korun. I v tomto případě se krádeže měl dopustit muž i přes to, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen Okresním soudem Kladno.
 
Pronájem bytu musí být řádně sepsán
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněný zásah do práva domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Sdělení podezření si vyslechl jednačtyřicetiletý muž, který měl vystěhoval čtyřiatřicetiletou ženu z bytu. Žena (nájemkyně) měla od jednačtyřicetiletého muže (pronajímatele) pronajatý byl na dobu neurčitou, kdy na toto měla písemnou smlouvu o pronájmu bytu. Muž ženu měl vystěhovat, aniž by jí předem písemně smlouvu o nájmu vypověděl.
 
Poté co pronajímatel měl vniknout bez souhlasu a svolení, bez předchozí domluvy a bez přítomnosti do bytu, jí za přítomnosti dvou osob vystěhoval její osobní věci, které následně nezajistil proti poškození a krádeži a ponechal volně uložené na chodbě domu. Pak nájemkyni měl zamezit vstup do pronajatého bytu, tím, že u vstupních dveří vyměnil zámek a nedal ji nový klíč od bytu. Tímto jednáním měl, ženě bránil v užívání bytu dle platné nájemní smlouvy.
 
Policisté radí, v případě, že pronajímáte byt, nechte si raději sepsat smlouvu o pronájmu právníkem a tím předejít dalším komplikacím do budoucna.
 
por. Ing. Pavel Valenta
26.07.2012

vytisknout  e-mailem