Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Skončily dobrovolné návraty

Do projektu dobrovolných návratů se v Jihomoravském kraji, kraji Vysočina a Zlínském kraji přihlásilo celkem 357 cizinců. 

Projekt dobrovolných návratů byl od 16.2.2009 směřován k cizincům, kteří pobývali na našem území legálně a od 15.9.2009 se do projektu mohli přihlásit i nelegálové.
 
Dne 15. prosince skončil projekt dobrovolné návraty, který v první fázi probíhal od 16. února a byl určen cizincům, kteří pobývali na našem území legálně. V rámci oblastního ředitelství služby cizinecké policie Brno se do této fáze přihlásilo celkem 348 cizinců. Možnosti vrátit se do země původu nejvíce využili státní příslušníci Moldavska a to v počtu 326 osob. V Jihomoravském kraji požádalo o zařazení do projektu 200 cizinců, v kraji Vysočina 100 a ve Zlínském kraji 48 osob.
 
Od 15. září začala běžet další fáze dobrovolných návratů pro cizince v nelegálním postavení na území České republiky. Do této fáze projektu se do 15. prosince přihlásilo 9 cizinců.
 
Informace o počtech cizinců v naší působnosti, kteří byli zařazeni do obou fází projektu včetně vývoje za jednotlivé týdny naleznete zde.
 
nprap. Bc. Dana Krejčí
preventistka cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem