Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Skuhrovský fantom dopaden

RYCHNOVSKO - Mladíka překvapili schovaní policisté.  

Pachatele loupežných přepadení benzinové čerpací stanice ve Skuhrově nad Bělou se včera podařilo zadržet dvoučlenné hlídce policistů Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou.

Klec spadla v 21:00 při zavírací době. Obsluha se chystala zavřít dveře, když se před nimi objevila postava v černém, kukle a s krátkou střelnou zbraní v ruce. Lupič ale nečekal, že ze zadní části provozovny vyrazí dva policisté. Po výzvě, aby se vzdal, muž v černém vyběhl ven, ale jeho úprk netrval dlouho. Po varovném výstřelu policistů do bezpečného prostoru, prchající odhodil kuklu i plynovou pistoli a skončil v poutech policistů.
Osmadvacetiletý mladík z Rychnova nad Kněžnou přepadl během posledních dvou měsíců tuto benzinovou čerpací stanici třikrát, a to 22. dubna krátce před zavírací dobou, 25. května krátce po poledni a včera. Vždy podle podobného scénáře, zakuklený, s krátkou střelnou zbraní v ruce získal hotovost v řádech deseti tisíců korun.  
Jeho poslední "návštěvě" ale předcházel pokus loupeže z předvčerejška. V úterý navečer policisté přijali oznámení o tom, že se v blízkosti skuhrovské benzinové čerpací stanice pohybuje nějaká podezřelé osoba. Hlídka pořádkových policistů vyrazila se služebním vozem ihned na místo. Podezřelý si ale bohužel přijíždějících policistů všiml a utekl před nimi.
Včera dva sloužící policisté neponechali nic náhodě a půl hodiny před zavírací dobou se schovali uvnitř provozovny. Na přesném a bezpečném postupu byli domluveni i s obsluhou. A ten vyšel do puntíku. Přestože muži zákona už docházeli k přesvědčení, že den po nezdařeném pokusu provozovnu  podezřelý znovu nenavštíví, úderem 21:00 se muž objevil ve dveřích. Dle domluvy ho ale policisté už dál než ke vchodu nepustili.
Podezřelému muži dnes vyšetřovatel sdělil obvinění ze zločinu loupeže, za který mu hrozí až desetiletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
25. června 2015

vytisknout  e-mailem