Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skvělá práce policistů z Krupky

TEPLICE - Díky dobré práci byl vypátrán pachatel i odcizené věci; Zapírání mu nepomohlo......  

Skvělá práce policistů z Krupky
     Policisté z obvodního oddělení v Krupce dopadli muže podezřelého ze dvou krádeží. Koncem ledna vnikl na zahradu u rodinného domu a z verandy odcizil čtyři disky z lehkých slitin včetně pneumatik v hodnotě téměř pět tisíc korun.
     Ke zjištění jeho totožnosti vedla skutečně poctivá práce policistů, kteří se na objasnění případu podíleli. Vše začalo při ohledání místa činu, kde policisté nalezli stopy obuvi, které nafotili a později fotky ukázali hlídce, která po nich nastoupila noční směnu. Během výkonu služby si kolegové všimli v čerstvě napadaném sněhu otisků podrážek, které byly podobné stopám zajištěným na zahradě, odkud disky předešlé noci zmizely. Policisté proto stopu sledovali až do vedlejší obce, kde končila u jednoho z domů a hned pojali podezření, že by mohl mít krádež na svědomí někdo z obyvatel, kteří jsou „známými firmami“.
     Na tuto oblast se proto zaměřili a o nějakou dobu později u domu kontrolovali dodávku, ve které byla podezřelá osádka, odcizená kola ale v autě nenašli. Pátrání ale nevzdali a o dvě hodiny později uviděli v Maršově další podezřelé stopy, které vzorkem odpovídaly obuvi mužů z dodávky. Stopy proto sledovali až ke garážím, kde našli několik čtverečních metrů sešlapaného sněhu. Zkušené kolegy napadlo, že pachatel zde mohl odcizené disky ukrýt a osádka dodávky je zřejmě hledala. Pozorně tedy propátrali okolí a u jednoho stromu skutečně našli větvemi zaházená kola, která značkou, rozměrem i vzhledem odpovídala těm odcizeným. Nález proto zajistili a převezli na služebnu. Následnými výslechy všech osob, které v případu figurovaly, se dopátrali i totožnosti muže, který kola ze zahrady odcizil. Při výslechu se ke krádeži přiznal a vyslechl si podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.
     To ale několikrát trestaného recidivistu neodradilo od páchání další majetkové trestné činnosti. Začátkem tohoto týdne se dopustil další krádeže. V Krupce vnikl na soukromý pozemek a následně do kůlny, ze které si odnesl prodlužovací a svářecí kabely, mosazné hořáky a další nářadí za necelých pět tisíc korun.
     Když ho policisté "navštívili" doma, ani nezapíral a ke krádeži se přiznal, strážcům zákona vydal i část odcizených věcí. Opět tak skončil na obvodním oddělení, kde si převzal další sdělení podezření ze stejných přečinů. Vzhledem k jeho trestní minulosti mu může soudce uložit až tříletý trest odnětí svobody.
 
Zapírání recidivistovi nepomohlo
     Pouhý jeden den stačil policistům z obvodního oddělení v Proseticích k dopadení zloděje, který v úterý před polednem přepadl v sídlišti seniorku. Muž přistoupil zezadu k poškozené ženě, vytrhl jí z levé ruky peněženku, ve které měla 200 korun, a dal se na útěk.
     Další den si hlídka během obchůzky všimla 34letého muže, který odpovídal popisu pachatele. Na služebně sice mnohokrát trestaný recidivista nejdříve urputně zapíral, že by se krádeže dopustil, nakonec se ale pod tíhou důkazů přiznal. Policisté, díky jejichž všímavosti byl zloděj bleskově dopaden, mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který se může vrátit až na tři roky zpátky za mříže.
 
Prodával pervitin i marihuanu
     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 28letý muž, který si „přivydělával“ prodejem drog. V loňském roce kupoval od dalších osob pervitin, který částečně užil pro svou potřebu a zbytek prodával dalším narkomanům.
     Kromě pervitinu prodával zájemcům v Bílině i marihuanu, drogy u něj kriminalisté našli i v den jeho zadržení. Obviněnému muži, který návykové látky prodával ve značném rozsahu, hrozí v případě odsouzení až deset let za mřížemi.
 
Neviděli jste zloděje?
     Pouhých pět minut stačilo neznámému pachateli k vykradení osobního vozidla. Zloděj se včera kolem čtvrt na sedm večer vloupal na parkovišti u prodejny Lidl v Bílině, ul. Spojovací do zaparkovaného vozidla značky Peugeot, ze kterého odcizil černou sportovní tašku zn. Nike s osobními věcmi poškozeného. Celková škoda byla vyčíslena na více jak sedm tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
     Žádáme případné svědky, kteří se v inkriminované době pohybovali v okolí místa činu a mohli by poskytnout jakékoliv informace k průběhu vloupání, nebo pachateli, aby se obrátili na bílinské policisty, nebo informace sdělili na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 6. 2. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem