Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sladkému neodolal

LITOMĚŘICE – Koblihy schoval pod bundu; Pro železo přijel; Vzal pivo i oplatky 

20letý muž ze Štětí navštívil v pondělí v poledních hodinách litoměřické nákupní centrum s nekalými úmysly. Vyhlédnuté dvě koblihy vložil do mikroténového sáčku a uschoval pod bundu. S vybraným zbožím prošel pokladnou, aniž by zaplatil. Než stihl opustit prodejnu, byl zastaven pracovníky prodejny, kteří zavolali policisty. Ukázalo se, že zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Pro železo přijel
Do malé vísky u Libochovic si přijel 42letý muž z Loun pro železo. Ze soukromého pozemku u domu odcizil různý kovový materiál, který následně dopravil do výkupny druhotných surovin. Výtěžek z prodeje kradeného kovu si ponechal pro svou potřebu. Policie případ kvalifikovala jako přečin porušování domovní svobody, za což sběrače železa může postihnout až dvouleté vězení.
 

Vzal pivo i oplatky
Z neděle na pondělí vnikl do stánku s občerstvením u Roudnice nad Labem neznámý pachatel. Násilným způsobem vnikl do vnitřních prostor stánku, odkud odcizil zde uloženou finanční hotovost, jednu lahev piva a balíček oplatek. Škoda je vyčíslena na 8600 korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.
 

23. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem