Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sláma prý byla pro králíky

JIČÍNSKO - Mužům hrozí až dva roky vězení. 

Neslavně skončil výlet tří mužů ve věku 39, 36 a 19 let z Trutnovska, kteří se v úterý 14. ledna vydali vozidlem Opel Movano do Lázní Bělohradu.
Cestou si v Červené Třemešné všimli v opuštěné stodole balíku slámy, který se rozhodli naložit.   Vozem zajeli až do volně přístupné stodoly, kde se ale místo slámy začali zajímat o železo a další věci. Jejich pozornost upoutal manipulační vozík a rudl s kovovým odpadem. Vše naložili do vozu a poté se ještě „podívali“ do bývalého vepřína, kde se pokusili odcizit váhu a kovové mříže. Váha ale byla moc těžká a mříže zase velké. A tak zde alespoň odcizili kovové tyče, které rovně naložili do vozu. V té chvíli si všimli přijíždějících policistů. Okamžitě věděli, že je zle, a tak se železný „náklad“ rozhodli zamaskovat slámou. Hlídce pak tvrdili, že ji potřebují pro králíky. Mysleli si, že tím policisty oklamou. To se ale zmýlili. Z vozu museli vyložit nejen slámu, ale i železo, které leželo pod ní. Všichni tři poté skončili na policejní služebně, kde se ke všemu přiznali.
Hořičtí policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinů krádeže, za což mužům v případě odsouzení hrozí až dva roky vězení.

nprap. Hana Klečalová

 

 

vytisknout  e-mailem