Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Slavnosti svobody

PLZEŇ - Plzeňští policisté budou v následujících dnech v souvislosti s velkolepými oslavami osvobození Plzně realizovat rozsáhlé bezpečnostní opatření.  

     Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s tradičními, letos však jubilejními a tudíž i mnohem velkolepějšími oslavami osvobození Plzně americkou armádou, které se uskuteční v následujících dnech na různých částech Plzně, rozsáhlé  bezpečnostní opatření, do kterého budou nasazeny desítky policistů.  Jeho cílem je zajištění klidu a veřejného pořádku nejen na všech místech konání akcí, ale i v jejich okolí. Ve zvýšené míře budeme dohlížet i na ostatní části našeho krajského města a monitorovat budeme samozřejmě i všechny příjezdové komunikace do naší krajské metropole. Na veřejný pořádek a bezpečnost budou dohlížet mimo jiné např. i policisté pořádkové jednotky, v ulicích můžete potkat kolegy z oddělení služební kynologie se služebními psy. Zvýšen bude samozřejmě i počet dopravních hlídek, které budou dohlížet na bezpečnost a plynulost provozu na silnicích celého města Plzeň. Dopravní policisté budou v případě potřeby řídit provoz. 

     Policisté budou mimo to dohlížet i na bezpečí občanů a návštěvníků města a jejich majetku a působit preventivně zejména v oblasti majetkové trestné činnosti, neboť takové akce lákají kapsáře a zloděje, kteří se specializují na krádeže věcí z aut. Budou rovněž pátrat po hledaných a pohřešovaných osobách, vozidlech a kolech.

    Vzhledem k tomu, že si oslavy vyžádaly řadu dopravních omezení, a současně vzhledem k tomu, že očekáváme větší provoz na pozemních komunikacích, neboť řada návštěvníků na slavnosti přijede vlastními osobními vozy, a velké množství parkujících vozidel,    žádáme občany i návštěvníky Plzně, aby dbali dopravního značení a respektovali pokyny policistů, a aby nebrali na lehkou váhu preventivní rady a ve svých vozech neponechávali cenné věci, peníze ani doklady.

 
por. Ing. Hana Štefflová
30. dubna 2015

vytisknout  e-mailem