Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ani my jsme nezapomněli a připomněli si Den válečných veteránů

LIBERECKO – Při této příležitosti proběhlo slavnostní ocenění a předání medailí policistům z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje za záchranu života a příkladnou službu. 

Dnešního dne při příležitosti oslavy Dne válečných veteránů osobně předal hejtman Libereckého kraje Martin Půta nominovaným policistům Záslužnou medaili Integrovaného záchranného systému Libereckého kraje. Ceremoniál této již tradiční akce, jejímž symbolem se stal květ vlčího máku, probíhal za slavnostního nástupu příslušníků 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany  a aktivních záloh v Libereckých kasárnách.

Pozvání na slavnostní ceremonii přijali významní hosté jako senátor parlamentu České republiky Michael Canov, poslanec parlamentu České republiky Ivan Jáč, poslanec parlamentu České republiky Radovan Vích, primátor statutárního města Liberec Jaroslav Zámečník, náčelník chemického vojska plk. Mgr. Radek Malina, zástupkyně Krajského vojenského velitelství pplk. Ing. Jana Horňáková a mnoho dalších.

Záslužné medaile Integrovaného záchranného systému I. a II. stupně si převzali ředitel KŘP Libereckého kraje s oceňovanýmiplk. Mgr. Lenka Trpišovská, plk. Ing. Petr Bartoníček a ppor. Bc. Václav Mlejnek.  Slavnostního ceremoniálu a předávání ocenění se zúčastnil také ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Libor Špráchal.  

Zlatou medaili I. stupně si odnesl ppor. Bc. Václav Mlejnek za záchranu lidského života. Se svým služebním psem vypátrali v náročném terénu prochladlou ženu, která odešla z domova. Nasazením čtyřnohého parťáka a jeho rychlou prací byla naštěstí nalezena a předána do péče zdravotníků včas. Psovod Václav Mlejnek je jeden z policistů, který má za 24 let služby na kontě nejeden zachráněný lidský život a též zásluhy při dopadení pachatelů závažných trestných činností.

Stříbrnou medaili II. stupně si odnesla plk. Mgr. Lenka Trpišovská za dlouhodobou, příkladnou službu a mimořádný přínos ve prospěch složek Integrovaného záchranného systému Libereckého kraje. Již od svého nástupu v roce 1983 dosahovala nadprůměrných výsledků. Celou svou profesní kariéru zasvětila tomu, aby nastupující i stávající kolegové byli perfektně připraveni na výkon služby. Ve svém úsilí a plném pracovním nasazení pokračujepřevzetí medaile IZS i na své pozici kancléřky kanceláře ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, kde působí již 10 let.

Stříbrnou medaili II. stupně si odnesl také plk. Ing. Petr Bartoníček za výbornou přípravu a následnou realizaci projektu ,,Vybudování kamerového systému v Libereckém kraji“. Cílem projektu je předcházet protiprávnímu jednání a vytvářet bezpečné zóny po celém Libereckém kraji. V neposlední řadě se zaměřují na prevenci a mají pomoci i při  odhalování příhraniční trestné činnosti. Petr Bartoníček nastoupil k policii v roce 2009 a dnes je vedoucím Odboru informačních a komunikačních technologií na Krajském ředitelství policie Libereckého kraje.  

Den válečných veteránů se celosvětově slaví 11. listopadu. Ani my jsme nezapomněli a tichou vzpomínku věnujeme padlým vojáků a všem válečným hrdinům. Symbolem tohoto dne se stal květ vlčího máku, jehož původ se datuje už v roce 1915 v básni ,,Na flanderských polích", kterou napsal kanadský chirurg John McCrae.

10.11.2023
por. Bc. Klára Jeníčková 
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje. 

Odkazy do noveho okna

31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany a aktivních záloh

31. pluk radiační, chemické a biologické... 

Detailní náhled

medaile a ocenění

medaile a ocenění 

Detailní náhled

ocenění jmenovaných

ocenění jmenovaných 

Detailní náhled

Oceňovaní

Oceňovaní 

Detailní náhled

předání ocenění za projekt

předání ocenění za projekt 

Detailní náhled

předání ocenění za příkladnou službu

předání ocenění za příkladnou službu 

Detailní náhled

předání ocenění za záchranu života

předání ocenění za záchranu života 

Detailní náhled

převzetí medaile IZS

převzetí medaile IZS 

Detailní náhled

ředitel KŘP Libereckého kraje s oceňovanými

ředitel KŘP Libereckého kraje s oceňovan... 

Detailní náhled

slavnostní nástup v libereckých kasárnách

slavnostní nástup v libereckých kasárnác... 

Detailní náhled

slavnostní zahájení

slavnostní zahájení 

Detailní náhled

společná fotografie v Libereckých kasárnách

společná fotografie v Libereckých kasárn... 

Detailní náhled

ocenění I. stupně

ocenění I. stupně 

Detailní náhled

31. pluk LB kasárny

31. pluk LB kasárny 

Detailní náhled

připomenutí symbolu květu vlčího máku

připomenutí symbolu květu vlčího máku 

Detailní náhled

Ani my jsme nezapomněli na den válečných veteránů

Ani my jsme nezapomněli na den válečných... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem