Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Slavnostní otevírání Kontaktních a koordinačních center

BRNO VENKOV: Zrekonstruované Kontaktní a koordinační centrum policie v Rosicích 

 Dne 19. června 2009 v 10:00 hodin bylo v rámci Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje slavnostně otevřeno celkem 24 Kontaktních a koordinačních center policie, moderně zrekonstruovaných v rámci projektu P 1000. Slavnostní uvedení nových prostor do provozu proběhlo i na Obvodním oddělení v Rosicích. Přítomni tomuto aktu byli vedoucí Integrovaného operačního střediska Brno plk. Mgr. Karel Pospíšil, starosta města Rosic Ing. Petr Klíma, místostarosta města Rosic Ing. Jaroslav Dytrych, ředitel ZŠ v Rosicích RNDr. Petr Lukáš, starosta města Střelice RNDr. Luděk Sklenář, vedoucí Obvodního oddělení Rosice Bc. npor. Marián Folvarčík, zástupce Obvodního oddělení Rosice npor. Jaroslav Vyhnálek.

Rekonstrukce Kontaktního a koordinačního centra na služebně v Rosicích stála přes 3 miliony korun (3 302 000 Kč) a probíhala za vzájemné spolupráce oddělení správy nemovitého majetku a policistů z Obvodního oddělení Rosice, za což jim bylo vysloveno poděkování. V rámci rekonstrukce proběhla i úprava vnitřních prostor, konkrétně výměna oken, osvětlení, vymalování, přestavba garáže. Součástí akce byla prohlídka celého Obvodního oddělení  PČR v Rosicích.

Ke spolufinancování celého projektu bylo využito prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj, v rámci oblasti intervence Integrovaného operačního programu – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik. Mezi základní prvky vybavení každého Kontaktního a koordinačního centra, kterých by do roku 2010 mělo v prostorách stávajících služeben v ČR vzniknout 293, patří bezbariérový přístup, recepce s informačními tiskovinami, jednací místnost nebo sociální zařízení s přebalovacím pultem, včetně sociálního zařízení pro imobilní občany.

Nově otevřené Kontaktní a koordinační centrum policie na Obvodním oddělení v Rosicích by mělo zkvalitnit podmínky pro prevenci, poskytnout občanům nezbytný koordinační a informační servis, sloužit občanům a policistům při řešení každodenních úkolů, ale i v případech vážných a mimořádných událostí.

nprap. Mgr. Zdeňka Procházková
 

Odkazy do noveho okna

SH108755

SH108755 

Detailní náhled

SH108761

SH108761 

Detailní náhled

SH108762

SH108762 

Detailní náhled

SH108764

SH108764 

Detailní náhled

SH108767

SH108767 

Detailní náhled

SH108769

SH108769 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem