Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Slavnostní otevření další nově zrekonstruované recepce

Dne 15. května 2009 byla slavnostně otevřena další zrekonstruovaná recepce policejní služebny v Ostravě 

 

      Dne 15. května 2009 byla slavnostně otevřena další zrekonstruovaná recepce policejní služebny v Ostravě. Tentokrát se na zmodernizované prostředí mohou těšit občané, kteří zamíří na Obvodní oddělení Policie ČR Ostrava-Poruba 1, Dělnickou ulici 392. Nové Kontaktní a koordinační centrum Policie České republiky bylo zřízeno v rámci Projektu P 1000 a spolufinancováno prostředky Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj.

      Vzácným hostem slavnostního otevření nové recepce byl náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, plk. RNDr. Ing. René Tichý. Smysl, funkčnost i účelnost projektu P 1000 zhodnotil ve svém projektu plk. RNDr. Ing. Tichý. Nová recepce si vyžádala investici 4 305 000 korun. 
      Interiér nové recepce je bezbariérový, ve stejném barevném provedení jako ostatní rekonstruované služebny. Policie ČR by měla být vnímána jako partner, nikoliv pouze jako represivní složka. Nové Kontaktní a koordinační centrum Policie ČR je klíčovým místem, kam se občané v případě nouze, krize (situace, kdy je zapotřebí složek integrovaného záchranného systému) mohou s důvěrou kdykoliv obrátit o pomoc či radu. Ve vážných a mimořádných událostech se stanou přirozeným centrem organizace.
Akce se zúčastnil také ředitel Městského ředitelství policie Ostrava, plk. Mgr. Tomáš Landsfeld. Zásadní byla také přítomnost starostů jednotlivých úřadů městských částí. Historii i specifika teritoria přiblížil vedoucí Obvodního oddělení Policie České republiky Ostrava-Poruba 1, npor. Bc. Aleš Gebek. Přítomni byli také další hosté.
       Příchozí návštěvníky teď čeká příjemné, moderní prostředí v modrobílém provedení, dětem je určen dětský koutek i zázemí pro batolata. Případné čekání zpříjemní panel s preventivními materiály a videoprojekci. I nové prostory jsou maličkým krůčkem ke zkvalitnění dennodenně poskytovaných služeb a stane se tak důstojným místem k prvnímu kontaktu občana s policistou.
Projekt P 1000 bude samozřejmě pokračovat i v roce letošním a letech příštích, stejně jako Integrovaný operační program. Realizací projektu v letech 2007 – 2010 vznikne 293 kontaktních a koordinačních center v prostorách stávajících policejních služeben po celém území České republiky.
Příští týden, dne 21.5.2009, budou v Ostravě slavnostně otevřeny další dvě rekonstruované recepce služeben v Ostravě-Porubě 2, na Heyrovského ulici 9, a Ostravě-Mariánských Horách, na Strmé ulici 14.

Jak to viděli v Moravskoslezském deníku. (denik.cz)

 

 

Odkazy do noveho okna

recepce_P1_1

recepce_P1_1 

Detailní náhled

recepce_P1_2

recepce_P1_2 

Detailní náhled

recepce_P1_3

recepce_P1_3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem