Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Slavnostní otevření Kontaktního a koordinačního centra na Obvodním oddělení ve Smržovce

JABLONECKO - Dnes odpoledne se na Obvodním oddělení ve Smržovce uskutečnilo slavnostní otevření Kontaktního a koordinačního centra. Stuhu před vstupem do budovy společně přestřihli plk. Ing. Vladimír Libnar a Mgr. Marek Hotovec. 

Ve středu 10. září se v odpoledních hodinách uskutečnilo slavnostní otevření Kontaktního a koordinačního centra na Obvodním oddělení ve Smržovce. Oficiálního zahájení provozu moderně zrekonstruovaných prostor v novém jednotném stylu se zúčastnili náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro ekonomiku plk. Ing. Vladimír Libnar, vedoucí Územního odboru Jablonec nad Nisou plk. Mgr. Bc. Petr Šikola, vedoucí Obvodního oddělení Smržovka npor. Mgr. Zuzana Nechanická, Mgr. Marek Hotovec – starosta města Smržovka, starostové obcí Josefův Důl, Jiřetín pod Bukovou, Nová Ves nad Nisou, města Desná v Jizerských horách, místostarosta Lučan nad Nisou a další významní hosté.

Jednou z prvních změn, které si občané při návštěvě Kontaktního a koordinačního centra ve Smržovce všimnou, je nově vyhrazené místo na parkování pro invalidní občany. Pro imobilní osoby je při vstupu do centra připraven i bezbariérový přístup. Vnitřní prostory tvoří recepce, jednací místnost a prostor stálé služby. Recepce slouží ke shromažďování lidí, prvotnímu kontaktu s policií a podávání informací o nastalé situaci. Je uzpůsobena tak, aby veřejnost nepřicházela do styku s osobami podezřelými ze spáchání protiprávního jednání. Cílem je nejen bezpečnostní hledisko, ale i snaha o zabránění zvýšené psychické zátěže občanů, kteří se vlivem mimořádných událostí nacházejí v silné stresující situaci. Součástí recepce je čekárna s moderním účelným nábytkem, obrazovkou s aktuálními informacemi, dětským koutkem, panely s informačními a preventivními tiskovinami a dále sociální zařízení, včetně sociálního zařízení pro imobilní občany. Kontaktní a koordinační centrum je vybaveno moderní informační a komunikační technikou. Technologie zajišťuje rychlý, spolehlivý a bezpečný přístup k centrální policejním databázím, informačním systémům veřejné správy a efektivní komunikaci s Integrovaným operačním střediskem Krajského ředitelství policie Libereckého kraje i při koordinaci řešení mimořádných událostí v rámci Integrovaného záchranného systému.

 

Výstavba Kontaktního a koordinačního centra na Obvodním oddělení ve Smržovce začala v dubnu 2012 a veškeré práce včetně vybudování zadního vchodu pro osoby podezřelé ze spáchání protiprávního jednání i omezené na svobodě byly ukončeny v srpnu letošního roku. Celkové náklady dosáhly celkové částky 1.930.702,- Kč. Jedná se tedy o stavební náklady včetně vypracování projektové dokumentace a kompletní vybavení nově zrekonstruovaných prostor.

 

Policisté věří, že tato rekonstrukce obvodního oddělení zpříjemní pobyt všem občanům, kteří nové Kontaktní a koordinační centrum navštíví.

 

nprap. Dagmar Sochorová, 10. září 2014


 

vytisknout  e-mailem