Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Slavnostní otevření SPJ a záchrana muže z hořícího bytu

PLZEŇ – Policisté ze Speciální pořádkové jednotky Plzeňského kraje přivítali na slavnostním otevření policejního prezidenta genmjr. Martina Vondráška, řadu vzácných hostů z ostatních krajských ředitelství policie i německé kolegy z Bavorské policie. 

Na slavnostním aktu ke vzniku speciální pořádkové jednotky Plzeňského kraje policejní prezident vyjádřil potěšení ze vzniku specializovaného útvaru právě v našem kraji, neboť dojde ke zvýšení bezpečnosti v zásadním příhraničním regionu, všem policistům nově vzniklého útvaru popřál mnoho pracovních i osobních úspěchů, a aby se vždy ze služby vrátili ve zdraví zpět ke svým rodinám. 

To, že policisté ve službě často nasazují i vlastní životy pro záchranu ostatních se potvrdilo i při pátečním požáru v Plzni, kdy právě policisté z nově vzniklé speciální pořádkové jednotky zachránili muže z hořícího bytu. Policejní hlídka byla 17. února po 17. hodině vyslána do ulice Železniční v Plzni, kde byl hlášen požár v druhém patře bytového domu. Již při vstupu do budovy policisté vyzývali osoby k opuštění jejich bytů a otevírali okna k odvětrání zakouřených prostor. Z bytu, z kterého se valil hustý černý kouř, se ozýval dezorientovaný muž, ale odmítal opustit prostor. Policisté proto museli do bytu vstoupit a pětapadesátiletého muže z bytu vyvést. Před domem muže předali do péče záchranářům a přivolaným hasičům se během chvíle podařilo požár v bytě rychle lokalizovat.

 

por. Ing. Eva Červenková
23. února 2023

vytisknout  e-mailem