Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Slavnostní udílení medailí

Jižní Čechy-  

Dne 9. prosince 2009 uskutečnilo oblastní ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice slavnostní předání služebních medailí Policie České republiky. Pro tento slavnostní akt byly vybrány prostory restaurace ZOO Hluboká nad Vltavou kam se na 11. hodinu dostavili policisté, kteří byli oceněni věrnostním, čestným a pamětním oceněním. Spolu s oceněnými měli možnost přijít i rodinní příslušníci policistů. Přítomné policisty dekorovala paní plk. Mgr. Ivana Zelenáková spolu s ředitelem služby cizinecké policie plk. Mgr. Husákem Vladislavem. Jako čestní hosté byli pozváni partneři oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice, mezi kterými byla i ředitelka věznice v Českých Budějovicích.
 
 
 
 
Policistům z oblastního ředitelství služby cizinecké policie bylo rozdáno celkem 30 medailí za věrnost ve třech stupních. Kritériem pro I. stupeň věrnostní medaile bylo trvání služebního poměru u Policie nad 30 let. V této kategorii byl věrnostní medailí I. stupně oceněn pan Votrubec Jan. Dále bylo uděleno 12 věrnostních medailí II. stupně a 17. medailí III. stupně. Mezi těmito oceněnými byl i pan Mgr. Zdeněk Neubauer, který je opravdovým specialistou oblastního ředitelství služby cizinecké policie v Českých Budějovicích, se specifikací na doklady. Dále byly uděleny 2 pamětní medaile. Jednu z nich obdržel Bc. Sotona Vladislav, jeho přínos pro Službu cizinecké policie hodnotí oblastní ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice jako významný. Dá se konstatovat, že jeho profesní činnost byla vždy spjata se Službou cizinecké policie. Pan Bc. Vladislav Sotona koncem listopadu 2009 ukončil svůj služební poměr, stejně jako druhý oceněný touto medailí a tím je pan Běhounek Miroslav.
V poslední kategorii byli čestnými medailemi oceněni celkem 4 policisté, kteří významně ovlivnili Službu cizinecké policie. Mezi těmito oceněnými byla i p. Věra Cirhnová, která je občanskou zaměstnankyní a její významnost pro oblastní ředitelství služby cizinecké policie není o nic menší než významná činnost ostatních pracovníků ve služebním poměru.
Jako host, který zároveň obdržel jednu z čestných medailí byl i zahraniční policista – pan EPHK SEIDL Max. Tento dlouholetý a významný zahraniční partner ze Spolkové republiky, který je vedoucím v německém Freyungu, koncem letošního roku odchází na zasloužený odpočinek a tak oblastní ředitelství nezapomnělo a k jeho odchodu mu dalo touto medailí na vědomí, že Služba cizinecké policie je mu vděčná za jeho pracovní a přátelský přístup. Závěrem patří říci, že ocenění bylo zvláštním a smysluplným aktem pro všechny zúčastněné.

vytisknout  e-mailem