Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Slavnostní vyhodnocení sportovně charitativní akce ,,Přes bariéry s policií“. Při té si studenti čtvrtých ročníků měli možnost vyzkoušet fyzické testy, které absolvují všichni uchazeči o práci u policie

BENEŠOVSKO – Do nejlepší první pětice patří také student vlašimského gymnázia. Se svými 76 body byl oceněn jako druhý nejlepší sportovec Středočeského kraje. 

Ve středu 23. ledna 2019 proběhlo v prostorách budovy Krajského úřadu Středočeského kraje slavnostní vyhodnocení sportovně charitativní akce ,,Přes Bariéry s policií“. V minulém roce tato akce proběhla celkem na 124 středních školách ve Středočeském kraji. Konkrétně na Benešovsku se v roce 2018 do akce zapojily  všechny střední školy. Pro dvě z nich byl naplánován termín až v roce 2019. Žáci maturitních ročníků měli možnost si vyzkoušet fyzické testy, které musí absolvovat každý z uchazečů do služebního poměru u Policie České republiky. Za každého studenta, který úspěšně zvládl fyzické testy, Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky uvolnila finanční částku, která byla určena Patriku Šimánkovi. Patrik není samostatný, jelikož před deseti lety ochrnul a hýbe pouze rameny, proto celkovou vybranou finanční částku použije pro osobní asistenci. Ze všech studentů Středočeského kraje, kteří se účastnili a úspěšně splnili fyzické testy, bylo vybráno prvních pět, kteří dosáhli nejlepších sportovních výsledků. Mezi tuto pětici se zařadil také student čtvrtého ročníku Gymnázia ve Vlašimi. Díky své šikovnosti a sportovnímu nadání nasbíral 76 bodů, což je pouze o 5 méně, než dosáhl sportovec na první příčce. Proto byl ve středu na krajském úřadě oceněn jako jeden z nejlepších sportovců Středočeského kraje. Ani Středočeským policistům nebyl Patrikův životní příběh lhostejný. Vybrali pro něj více jak 41 tisíc korun. Celková částka pro Patrika se tak vyšplhala na 90.610 Kč. Slavnostním aktem byla ukončena podzimní část projektu a již nyní chystáme jeho pokračování. Celý článek o slavnostním vyhodnocení si můžete přečístZDE.

Fyzické testy, které si studenti čtvrtých ročníků vyzkoušeli na vlastní kůži, absolvuje každý uchazeč o práci u Policie České republiky. Prověrky se skládají ze 4 testů:

• Test č. 1 – člunkový běh 4 x 10
• Test č. 2 – klik – vzpor ležmo (opakovaně)
• Test č. 3 – celomotorický test (opakovaně), 2 minuty
• Test č. 4 – běh na 1000 m – ověřovaná schopnost střednědobé vytrvalosti

Každý test je dle výsledku obodován. K přijetí je v celkovém součtu nutné získat minimálně 36 bodů. Nestačí být ale pouze fyzicky zdatný. K úspěšnému absolvování příjímacího řízení je nutné také prokázat osobnostní a zdravotní způsobilost. K základním požadavkům dále patří trestní bezúhonnost, české občanství a minimálně dosažené vzdělání  - maturita.

Pro nově nastupující je práce u policie stále atraktivnější. Nástupní plat pro policisty zařazené na územním odboru Benešov, činí 24 220 Kč. Po roce policisté dosáhnou téměř na třicetitisícovou hranici. Jejich plat se vyšplhá až na 29 240 Kč. Velice lákavý je pro nově přicházející náborový příspěvek ve výši 150 000 Kč. Na ten dosáhnou po uplynutí zkušební doby, která trvá 6 měsíců. Náborový příspěvek není jediný benefit, který policista může čerpat. Úzce také spolupracujeme s obcemi, proto můžeme nabídnout velice výhodné ubytování. Policisté mají dále možnost čerpat šest týdnů dovolené, příspěvky na pojištění, bezúročné půjčky, ozdravné rekreační a sportovní pobyty, mají šanci dalšího vzdělávání a kariérního růstu. Pokud se rozhodujete a nejste zcela jistě přesvědčeni, že práce u policie je přesně pro vás, můžete se zapojit do projektu ,,Uchazeč“. Jedná se o krátkodobý pracovní poměr dle zákoníku práce. Umožní vám získat pracovní návyky a administrativní dovednosti. V rámci tohoto pracovního poměru poznáte svého budoucího zaměstnavatele a můžete se ve svém rozhodnutí utvrdit. V případě zájmu kontaktujte naší personalistku, která vám zodpoví jakékoliv další dotazy. Využít můžete telefonní čísla 974 871 400, 727 967 197, anebo email: bn.nabor@pcr.cz

Personální situace
V roce 2017 bylo na územním odboru Benešov do služebního poměru přijato 9 uchazečů. V loňském roce jich bylo přijato o 5 více, tedy celkově 14 nově nastupujících. Práce u policie je stále atraktivnější, čemuž odpovídá nárůst uchazečů o toto povolání. Naopak snižuje se počet policistů, kteří odchází, a to buď do soukromého sektoru, anebo na jiné služební místo v rámci policie. Do finální číslice odchodů jsou také započítány odchody do záloh (rodičovská dovolená). Modrý sloupec v levé části grafu znázorňuje jejich počet za rok 2017.  Odchozích bylo 11. V loňském roce počet klesl pod desítku.  V roce 2018 ze služebního poměru v rámci územního odboru odešlo 8 policistů.

ÚO BenešovÚO Benešov

O personální situaci a jejím vývoji také informoval ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje brig. gen. JUDr. Václav Kučera, MBA na tiskové konferenci, která se uskutečnila 17. ledna letošního roku. Více o bilanční tiskové konferenci a personální situaci Krajského ředitelství policie Středočeského kraje se můžete dočíst ZDE.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
29. ledna 2019

vytisknout  e-mailem