Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Šli po alkoholu a cigaretách

ZNOJEMSKO: Vloupání do restaurace a prodejen. 

     Od začátku týdne šetříme tři případy krádeží cigaret a alkoholu.
     V noci z neděle na pondělí se někdo vloupal do prodejny v ulici MUDr. Jana Janského ve Znojmě. Pachatel poškodil krycí žaluzie ventilačního otvoru, vypáčil mříž na okně, rozbil sklo a vlezl dovnitř. Zároveň tím také poškodil plastové potrubí vody. Dále vyrazil několik dveří a v prostoru prodejny prohledal pokladnu, ale nic z ní nevzal. Z regálu s tabákovými výrobky odcizil deset krabiček cigaret za šest set korun. Celkově však způsobil škodu přes pět tisíc korun.   
     Následující noc se terčem útoku neznámého zloděje stala prodejna v obci Dyjákovice. Rozbil výlohu a vzniklým otvorem se dostal dovnitř. Odcizil dvanáct půllitrových lahví s lihovinami, dvě stě krabiček cigaret a šest balíčků s tabákem. Pachatel zde způsobil škodu dvacet čtyři tisíc korun.
     Ve středu ráno vyšel najevo další obdobný skutek. Neznámý pachatel se vloupal do restaurace v ulici MUDr. Jana Janského ve Znojmě. V zadní části objektu rozbil okno. Uvnitř rozbil kameninový květináč a v baru odcizil čtyřicet devět krabiček cigaret různých značek. Zůstala po něm způsobená škoda za sedm a půl tisíce korun.
     Podle trestního zákoníku hrozí za tyto krádeže spáchané vloupáním až dva roky odnětí svobody.  

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 10. února 2011

vytisknout  e-mailem