Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Šli sbírat starý papír, nakonec vykradli dům

LIBEREC - První červnový den vykradla trojice, dva muži a jedna žena, bývalý objekt školky, který slouží jako sklad. Na trojici zlodějů upozornil svědek, který vše oznámil na linku 158. I s kradenými věcmi je zadrželi policisté z hlídkové služby. Všichni skončili v cele a bylo jim sděleno podezření z krádeže. 

V policejní cele skončila první červnový den trojice, která vykradla bývalý objekt školky v ulici Klicperova, který nyní slouží jako sklad. Na pohyb lidí kolem objektu a rozbité okno upozornil policisty prostřednictvím linky 158 náhodný svědek.

Policisté z oddělení hlídkové služby ihned po přijetí oznámení vyjeli na místo. Trojici - dva muže ve věku 25 let a 41letou ženu ženu - zadrželi na odchodu z domu, a to i s kárkou naloženou kradenými věcmi.

Trojice skončila na policejním oddělení, kde byli všichni k události vyslechnuti. Jak z výpovědí vyplynulo, chtěli nejprve chodit po Liberci a do kárky sbírat starý papír nebo šrot. Pak ale jeden z mužů, 25letý cizinec, upozornil na objekt bývalé školky, který nyní slouží jako sklad ošacení neziskové organizace. Údajně si tam šel pro "svoje" věci. Aby se do domu dostal, rozbil okno v přízemí a vlezl jím dovnitř. Tam začal brát boty a ošacení, které balil do bílého prostěradla. Následně zapískal na svého známého, který stál spolu se ženou před domem, aby mu šel dovnitř s věcmi pomoci. Veškeré věci (patery pánské boty, dvoje dámské, čtyři páry dětské obuvi a různá trička) pak zabalené v prostěřadle dali do kárky a z místa odcházeli. Policisté je však chvíli poté zadrželi.

Jak pak 25letý cizinec vypověděl, se stejně starým kamarádem se viděl naposledy ve vazbě v roce 2012. Nyní se náhodně potkali právě 1. června 2013, a to co udělali je moc mrzí. Zejména 25letý cizinec zpytoval svědomí, že udělal chybu a v žádném případě ji už nebude opakovat. Svého jednání litovala i 41letá žena, která hlídala před domem.

Všem třem, poté co opustili policejní celu, sdělili policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření z přečinu krádeže. Do čtrnácti dnů by měl být jejich spisový materiál se zadokumentovaným skutkem postoupen na státní zastupitelství a dále soudci, který rozhodne o výši trestu.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
3. 6. 2013

vytisknout  e-mailem