Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Slíbil prodej kola

MOST - Vyzkoušel jízdní vlastnosti a už se nevrátil; Okradla kamarádku a nabízela mobil, který neměla; Dvojice vykradla bar, měla klíče. 

Kupující nasedl na kolo a odjel, kolo pak zastavil
Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu zpronevěry 40letému muži z Ústí nad Labem. Ten si na parkovišti na sídlišti Zahradní vypůjčil od jedné ženy jízdní kolo. To žena chtěla prodat a jeho prodej inzerovala. Muže neznala, ten ji požádal o vypůjčení kola na zkoušku a poté že zprostředkuje jeho prodej. K tomu však již nedošlo. Žena marně čekala na návrat neznámého muže i kola, a když se nedočkala, tak se obrátila na policii. Ta kolo našla v jedné mostecké zastavárně a zajistila ho. Podezřelý ho tam zastavil za částku 4 000 korun, které si nechal pro svoji potřebu. Poškozená utrpěla škodu ve výši 6 000 korun.

Našli klíče od baru a ten vykradli
Mostečtí policisté objasnili případ krádeže v jednom hamerském baru. Dva muže ve věku 25 a 21 let obvinili z přečinu krádeže ve spolupachatelství. Dvojice se měla již v dubnu zmocnit klíčů od baru, poté co zjistila, kam je pracovnice baru uložila. S klíčem do baru muži vnikli v nočních hodinách v uzavírací době. Uvnitř odcizili kartony cigaret a z trezoru vzali i finanční hotovost. Celkem způsobili škodu ve výši 23 tisíc korun. Lup již kriminalisté nezajistili. Obviněným hrozí za toto jednání až tříletý trest odnětí svobody. Oba již v minulosti kradli a byli odsouzeni. Mladší je v podmínce, starší se loni vrátil z výkonu trestu a nyní je ve vazební věznici pro jinou trestnou činnost.

Prodával marihuanu
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 24letého muže z Litvínova. Ten měl po dobu několika měsíců v Litvínově na různých místech obstarat a následně poskytnout nejméně ve 20 případech přesně nezjištěné množství omamné látky marihuany. Obviněný je za toto jednání vyšetřován na svobodě a bude-li uznán vinným, hrozí mu až pět let odnětí svobody.

Okradla kamarádku, nabízela i mobil, který neměla
S poctivostí si hlavu zřejmě neláme 22letá žena z Mostu. Ta měla na návštěvě kamarádku ze sousedního okresu. V nestřeženém okamžiku jí v noci z kabelky odcizila platební kartu a následující den dopoledne s ní spěchala k bankomatu a neoprávněně vybrala finanční hotovost ve výši 12 000 korun. Pak kartu nepozorovaně vrátila zpátky na původní místo. PIN znala, neb byla přítomna výběru peněz a kód si asi zapamatovala. Dalšího jednání se měla dopustit tím, že na sociální síti nabídla k prodeji mobil za částku 6 000 korun. Na nabídku reagovala žena z Českých Budějovic, která částku uhradila, ale objednaného zboží se nedočkala a marně čeká i na navrácení peněz. Žena způsobila celkovou škodu ve výši 18 000 korun. Vyšetřovatel Mostečanku obvinil z přečinu krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podvodu. Ženě hrozí dvouletý trest odnětí svobody. 

Z auta vzal navigaci a autorádio
Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže vloupáním 38letého muže z Mostu. Ten se měl na parkovišti u jednoho mosteckého supermarketu v nočních hodinách vloupat do zde zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Škoda Superb. Do auta vnikl za použití násilí a uvnitř měl odcizit autorádio a navigaci. Poškozený motorista vyčíslil způsobenou škodu na částku 9 500 korun. Obviněný nekradl poprvé, za krádež byl již odsouzen a z vězení přišel v roce 2015. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Policisté odcizené věci již nezajistili. Jak s nimi obviněný naložil, policistům neuvedl.

nprap. Ludmila Světláková

Most 25. 5. 2017

vytisknout  e-mailem