Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sliboval levné mobily

TEPLICE - Muž nemá telefony ani peníze; Vloupání do auta objasněno; Z muže vylákal desítky tisíc...  

Sliboval levné mobily
     Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí 32letému muži, který podvedl svého známého. Oslovil ho s nabídkou výhodné koupě mobilních telefonů, se kterou muž souhlasil. Předal mu padesát tisíc korun, za které měl dostat pět nových IPhonů, nedočkal se ale ani mobilů, ani vrácení peněz. Podezřelý, který se při výslechu ke svému jednání doznal, byl obviněn z přečinu podvodu, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Vloupání do auta objasněno
     Bílinští policisté objasnili případ vloupání do vozidla, ke kterému došlo koncem března na sídlišti Za Chlumem. Tehdy ještě neznámý pachatel rozbil boční okénko auta, ze kterého odcizil 15 sad ložního povlečení v hodnotě přes tři tisíce korun.
     Prověřováním se podařilo ustanovit osobu 20letého muže, který se k vloupání do auta přiznal, ve výpovědi uvedl, že povlečení prodal neznámé osobě za pár stokorun. Policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může jít až na dva roky za mříže.
 
Z muže vylákal desítky tisíc
     Vyšetřovatel obvinil z přečinů podvodu a vydírání 50letého muže, který poškozeného připravil o necelých osmdesát tisíc korun. Obviněný z muže postupně pod příslibem, že mu obstará levné cigarety, vylákal 76 tisíc korun, zboží mu však nikdy neměl v úmyslu dodat.
     Neustále se vymlouval na různé okolnosti, které mu údajně znemožňovaly „kuřivo“ přivézt, a když mu podvedený řekl, že vše oznámí na policii, měl mu podle tvrzení poškozeného vyhrožovat ublížením jeho rodině. Pokud bude muž uznán vinným z přečinů, ze kterých byl obviněn, hrozí mu až pětileté vězení.
 
Měď je stále v kurzu
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil klempířské prvky z činžovního domu. Zloděj vnikl na střechu nemovitosti, ze které odcizil měděné okapy a další měděné součásti v hodnotě přibližně 15 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkon trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletá trest odnětí svobody.
 
Vykradené vozidlo
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Bílině vykradl osobní vozidlo. Po rozbití okénka vnikl do auta, ze kterého si odnesl elektronickou cigaretu a hydraulický zvedák, celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na dva a půl tisíce korun. V případě dopadení hrozí zloději za spáchání přečinu krádeže až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 15. 4. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem