Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sliboval rychlé půjčky

Vytěžil a odcizil 40 stromů, Z domu odcizil šperky a další zprávy z Bruntálska 

 
Sliboval rychlé půjčky
Ve čtvrtek 3.12.2009 policisté z hospodářské kriminálky zahájili trestní stíhání 25letého muže z Rýmařovska pro trestný čin podvodu. Toho se měl dopustit tím, že letos od ledna do května v internetové kavárně v Rýmařově si podal inzerát prostřednictvím veřejné internetové sítě, ve kterém nabízel zprostředkování rychlé půjčky do 24 hodin ve výši až do 1 mil. Kč z nebankovního sektoru. Pod smyšlenými jmény jednal s žadateli o úvěr e-mailovou poštou, telefonicky a přes sms zprávy a to z různých telefonních čísel a různých schránek. Po předchozím uhrazení zprostředkovatelského poplatku sliboval schválení půjček v požadovaných výších. Peníze mu žadatelé zasílali na jeho osobní účet. Policisté šetřením zjistili přes pět desítek poškozených, od kterých vylákal finanční hotovost v celkové výši přes 206 tisíc Kč. Pouze v jednom případě poškozené vrátil první platbu ve výši 4 610 Kč. Ostatní peníze použil pro svou potřebu a úvěry nevyřídil.
 
Vloupal se do skladu nářadí
V době od 2. do 3.12.2009 v Horních Životicích dosud neznámý pachatel odstranil zámek z dveří skladu a vnikl dovnitř. Odcizil úhlovou brusku FERM s diamantovým kotoučem a míchač barev a malty. Způsobená škoda činí 4 600 Kč. Šetří OOP Horní Benešov.
 
Vytěžil a odcizil 40 stromů
Krnovští policisté šetří krádež dřeva v Krnově na Vrbině. Dosud neznámý pachatel neoprávněně od 30. 11. do 2.12.2009 vytěžil 40 stromů olše lepkavé ve stáří cca 60 let. Následně stromy odcizil a způsobil škodu ve výši 10 tisíc Kč.
 
Na namrzlé vozovce dostala smyk
Ve 13,00 hodin ve čtvrtek 3.12.2009 v Holčovicích - Spálené jela 48letá žena s vozidlem Suzuki. Po projetí levotočivé zatáčky na rovném a namrzlém úseku zřejmě dostala smyk, který nezvládla. Narazila do telefonního sloupu a dřevěného plotu. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem a způsobená škoda činí 72 tisíc Kč.
  
Z domu vzal šperky
Krádež šperků z rodinného domu nyní šetří rýmařovští policisté. Dosud neznámý pachatel v průběhu listopadu vnikl do rodinného domu v Rýžovišti. Zde odcizil různé zlaté šperky (náušnice, prsteny, přívěšky). Způsobená škoda činí přes 15 tisíc Kč.
 
Srážka se srnou
Další nehodu se zvěří šetřili dopravní policisté ve čtvrtek 3.12.2009 v Holčovicích - Spálené. 38letý řidič jel s vozidlem Hyundai a vběhla mu zprava do jízdní dráhy srna. Pro krátkou vzdálenost již nedokázal zastavit a došlo ke střetu. Ke zranění osob nedošlo. Zvíře uhynulo a bylo předáno mysliveckému sdružení. Způsobená škoda činí 11 tisíc Kč.
  
Objasněna série vloupání do vozidel v Krnově
Krnovští policisté spolu s kriminalisty objasnili sérii vloupání do vozidel v Krnově. Vloupání se měli dopustit dva pachatelé 31 a 33 let z Krnova. Policejní komisař SKPV v těchto dnech zahájil jejich trestní stíhání. Mladší muž byl obviněn z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci a starší z trestného činu krádeže. Svého trestního jednání se měli dopustit v pěti případech tím, že v Krnově v době od 30.10. do 4.11.2009 na různých místech vnikli násilně (rozbili okna, vypáčili zámky dveří) do zaparkovaných vozidel. Prohledali je, některé věci rozházeli a jiné odcizili. Způsobená škoda , zejména poškozením vozidel, činí 19 tisíc Kč.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem