Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Slibovala práci

Bruntál - provize však putovala na její účet a další zprávy z okresu... 

Slibovala jim práci, podmínkou bylo školení, za které vybírala peníze, práci však většinou nezískali a když už ano, tak provize z prodeje putovala k obviněné ženě.
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 47leté ženy z Olomouce z přečinu podvodu. Toho se měla obviněná dopustit tím, že na různých místech v Bruntále a Olomouci jako zástupkyně firmy poskytující energii od července do listopadu roku 2012 pod záminkou nabídky zaměstnání a nutnosti absolvování školení, vybrala neoprávněně od nejméně 20 poškozených finanční částky v rozmezí od 1 tisíce do 5 tisíc korun. Sama však na tuto práci byla proškolena zdarma. Platební příjmové doklady, které vydala poškozeným, nezaváděla do svého účetnictví a čísla u dokladů byla buď stejná či nižší než dříve vydaná. S většinou poškozených pracovní poměr nebyl uzavřen a u těch, které zaměstnala, tak smlouvy byly pod jejím evidenčním číslem a ona sama dostávala za jejich činnost proplacené provize. Způsobená škoda činí přes 51 tisíc korun. Obviněné hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.
 
Cizinci kradli naftu
Albrechtičtí policisté zadrželi dva pachatele, cizince, kteří kradli naftu ze zaparkovaného zemědělského stroje.
V pondělí v ranních hodinách jednoho z pachatelů zadrželi přímo na místě činu a druhého při útěku nedaleko místa činu. Zjistili, že se jedná o cizince ve věku 39 a 45 let a oba umístili do policejní cely. Na místě zajistili stopy a dva plastové kanystry. O několik hodin později si podezřelí muži vyslechli obvinění z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství. Toho se měli dopustit tím, že dne 14.7.2014 dvě hodiny po půlnoci v Petrovicích poškodili nádrž zaparkovaného traktor bagru a odcizili 80 litrů motorové nafty. Způsobená škoda činí přes 4 tisíce korun. Trestní stíhání je vedeno na svobodě a cizincům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Poškozoval oplocení pizzerie a při zákroku napadl policistu
Krnovští policisté přijali v pondělí ve večerních hodinách oznámení o poškozování oplocení restaurace na Zámeckém náměstí. Vyjeli na místo a řešili toto přestupkové jednání s 36letým mužem z Bruntálu, který byl velmi arogantní. Po projednání napadl fyzicky jednoho z policistů, se kterým cloumal a chtěl ho povalit na zem. Na výzvy, aby zanechal svého protiprávního jednání, nereagoval a tak policisté použili donucovací prostředky a ve spolupráci s městskými strážníky muže zadrželi. Následně byl podezřelý umístěn do policejní cely a po jeho vystřízlivění mu policejní komisař sdělil obvinění z přečinu násilí proti úřední osobě. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše čtyř let.
 
 Ukradli auto, se kterým při pronásledování havarovali
Majitel vozidla se dozvěděl až ráno od policistů, že jeho auto ukradli dva mladíci ve věku 15 a 17 let a v Jeseníku, při ujíždění policejní hlídce, havarovali. Ještě včera dopoledne si oba „výtečníci“ vyslechli od policejního komisaře obvinění z provinění neoprávněného užívání cizí věci. Toho se měli dopustit tím, že v ranních hodinách v Břidličné na ulici Slunečná násilně vnikli do zaparkovaného vozidla Fiat Brava. Nalezenými klíči u řadicí páky automobil mladší z chlapců nastartoval. Odjeli až do okresu Jeseník, kde je zastavovala hlídka místních policistů. Řidič však nereagoval a začal s vozidlem ujíždět a při pronásledování s autem havaroval. Oba mladíci z vozidla rychle vystoupili a snažili se hlídce utéct. Policisté je však po několika metrech zadrželi. (více k nehodě a pronásledování je vydaná tisková zpráva ÚO Jeseník).
 
Matce a jejímu druhovi odcizil šperky a slivovici
V těchto dnech zahájil policejní komisař trestní stíhání 16letého mladíka pro provinění krádeže. Toho se měl dopustit tím, že od října 2013 do poloviny května 2014 měl v obci na Rýmařovsku postupně odcizit své matce a jejímu druhovi 15 litrů domácí slivovice, finanční hotovost 3 500 korun, nářadí a různé zlaté šperky. Svým jednáním způsobil škodu ve výši přes 64 tisíc korun. Mladík se ke své trestné činnosti odmítl vyjádřit.
 
 
komisař por. Bc. Tušková P.
skupina tisku a prevence Bruntál
16. 7. 2014

vytisknout  e-mailem