Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slibovala půjčky za poplatek, ten však končil v její kapse

NÁCHODSKO – Mezi podvedenými jsou lidé z celé republiky. 

V období od listopadu 2011 do února 2013 nyní 24letá žena z Ostravska pod smyšlenými jmény kontaktovala z různých emailových adres v reakci na jejich poptávku na internetu různé poškozené, kterým nabízela zprostředkování půjčky nebo také vystupovala přímo jako osoba, která půjčku poskytne. Nabízela částky do 500.000 korun.
 
Peníze.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Za poskytnutí půjčky požadovala uhrazení poplatku ve výši 500 až 5.000 korun na své bankovní účty. Už v době, kdy úvěry nabízela, však věděla, že žádný takový úvěr či půjčku vzhledem ke svým majetkovým poměrům poskytnout nemůže. Po zaplacení poplatku se pak odmlčela. V případě urgencí ze strany poškozených se různě vymlouvala.
 
Trpělivost nakonec ztratila a  policii koncem roku 2012 ohlásila nepoctivé jednání  žena z Náchodska. Její oznámení odhalilo desítky dalších podvedených prakticky ze všech koutů republiky.
 
Do současné doby oddělení hospodářské kriminality v Náchodě zadokumentovalo 71 poškozených z celé republiky, kteří jí na poplatcích zaplatili celkem 300.000 korun.  Z výsledků policjeního šetření vyplynulo, že peníze mladá žena použila pro svoji potřebu, přitom část podvodně získaných peněz podle zjištění policistů prosázela.
 
Proti mladé „finanční podnikatelce“ policie v těchto dnech zahájila trestní stíhání pro přečin podvodu, za který jí hrozí až 5letý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
3. 4 2014 ve 14.15 hodin

vytisknout  e-mailem