Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slibovali úvěry u neexistující společnosti

Škoda dosáhla téměř osm milionů korun 

smlouvaKriminalisté Odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje zadrželi včera společně s naší zásahovou jednotkou na Černém mostě v Praze ozbrojeného jedenapadesátiletého muže z Prostějova, kterého obvinili z podvodu. Společně s další, již dříve obviněnou, sedmačtyřicetiletou ženou, která je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost, způsobili po celé republice minimálně v 18 případech  škodu téměř 8 miliónů korun fyzickým i právnickým osobám.
 
Přes internet nabízeli svoje služby na zprostředkování a vyřízení finančních úvěrů u neexistující zahraniční společnosti Credit Capital Corporation se sídlem v Santo Domingu v Dominikánské republice. Pro větší věrohodnost si byli schopni vyrobit i různé dokumenty, kterými při jednáních dokládali svá tvrzení.
Po dohodě vybírali zálohy na vyřízení úvěru, na poplatky s překlady nebo na studie rozvoje, zpracování podnikatelských záměrů apod. Nejvyšší záloha, která byla vyplacena, byla ve výši téměř 2 milióny korun.  Je neuvěřitelné, že podnikatelé této dvojici věřili, že jim zajistí úvěry, z nichž nejvyšší byl 18,5 miliónů euro (téměř 0,5 miliardy korun).
 
Po provedení výslechu bude ještě dnes k rukám státního zástupce předán podnět na uvalení vazby.
V případě odsouzení oběma spolupachatelům hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.  
(ilustrační foto)
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
tisková mluvčí, tel. 602651187

vytisknout  e-mailem