Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slibovaná budoucnost se nekoná

HRADECKO - Žena přišla nejen o své úspory. 

Od pátečního odpoledne (9.8.) se policisté z oddělení obecné kriminality zabývají případem podvodu, jehož obětí se měla stát 51letá žena z Hradecka. Žena se měla na jaře loňského roku na sociálních sítích seznámit se strojním inženýrem pracujícím na ropné plošině v severním moři u Spojeného království. Muž jako vdovec ji sliboval společnou a finančně zajištěnou budoucnost. Než ho zablokovala, tak pod různými legendami z ženy vymámil statisíce. Následně se ji měli ozvat osoby, které se vydávaly za zaměstnance Unicefu, které ji slíbily odškodnění za podvodné jednání. Těm naposílala další desetitisíce, než ji došlo, že sedla na lep podvodníkům. Žena přišla o téměř 1,5 mil. korun, přičemž si z této částky necelou polovinu půjčila.

Policisté u případu zahájili úkony trestního řízení pro zločin podvod, za který hrozí trest odnětí svobody na 2 až 8 let.

Opětně apelujeme na veřejnost:  Nikomu neznámému neposílejte žádné peníze. Pokud tak učiníte, s největší pravděpodobností své peníze již nikdy neuvidíte. Uvědomte si, že na sociálních sítích se každý může vydávat za kohokoliv. Jakmile takto získaný "přítel" po vás bude chtít nějaké finance, okamžitě ukončete konverzaci.

por. Iva Kormošová
14.8.2024, 13.40

vytisknout  e-mailem