Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sliby, chyby

CHOMUTOV - Chování nezměnil, Kontejnery zapálil chlapec.... 

Sliby, chyby
43letý Klášterečák si půjčil od poškozeného osobní vozidlo Škoda Felicia. Slíbil, že auto do druhého dne v pořádku vrátí. To však neučinil a s poškozeným nekomunikuje. Jelikož je pachatel již čtrnáct dní nekontaktní, obrátil se muž na policii a skutek oznámil. V zavazadlovém prostoru auta se nacházelo bourací kladivo a vodní čerpadlo, škoda se tak vyšplhala na téměř 22 tisíc korun. Policisté z Vejprt zahájili vyšetřování trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.
 
Chování nezměnil
Formuláře o vykázání ze společně obývaných prostor vyplňovali policisté v jedné obci na Radonicku. 34letý muž již delší dobu napadá ženu, se kterou žije ve společné domácnosti a odmítá ji pouštět do bytu. Mužovo jednání policisté nedávno na místě řešili, bez výsledku. Nyní proto přistoupili k vykázání muže z bytu. Incident je vyšetřován jako přestupek.
 
Kontejnery podpálil chlapec
Na začátku května došlo v Klášterci nad Ohří k zahoření plastových kontejnerů u domu v Dlouhé ulici. Požár likvidovali hasiči, poškozené firmě vznikla škoda ve výši 8 tisíc korun. Policistům se podařilo zjistit, že uvedeného jednání se dopustil teprve 14letý místní mladík. Po došetření bude případ, vzhledem k věku pachatele, odložen.
 
Tři opilí za volantem
Obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky čelí tři řidiči, které kontrolovala policejní hlídka během uplynulého víkendu. První, 53letý muž, jel se svým autem obcí Spořice. Provedená orientační dechová zkouška potvrdila, že před jízdou pil alkohol. Přístroj naměřil 3,11 a 3,35 promile alkoholu v dechu. Na silnici I/13 kontrolovali policisté druhého řidiče, 37letého muže z Prahy. I z jeho jednání bylo patrné, že požíval alkohol. Naměřený alkohol v dechu -  1,55 a 1,68 promile. Poslední muž se snažil ujet jirkovským policistům v ulici Pod Přivaděčem. Na zvukový signál a červený nápis STOP nereagoval, zvyšoval rychlost a bezohledně projížděl ulicemi. Pronásledování skončilo v Hornické ulici, kde stihl poškodit zaparkované auto. Důvod chování 24letého muže z Vysoké Pece policisté zjistili při dechové zkoušce. Opět alkohol - 1,80 a 1,83 promile. Za uvedené jednání hrozí všem pachatelům peněžitý trest nebo až roční pobyt ve vězení.
 
Přešel o peníze a telefon
Odložená bunda na židli v baru přilákala pozornost neznámého zloděje. Aniž by to majitel zpozoroval, zmizela mu z náprsní kapsy finanční hotovost a mobilní telefon. Škodu stanovil na 9500 korun. Krádež nyní šetří chomutovští policisté.
 
1.srpna 2011
nprap. Marie Pivková  
 

vytisknout  e-mailem