Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sluchátka bez placení

CHOMUTOV - Vloupání, poškození, krádeže, Poškození budovy.... 

Sluchátka bez placení
Prodejnu s oděvy v centru okresního města navštívil 38letý Jirkovák. Jeho pozornost přilákala vystavená sluchátka a tak neváhal a zboží odcizil. I když svým jednáním způsobil škodu za 349 korun, bude se zodpovídat z trestného činu. Policisté totiž zjistili, že obdobného jednání se dopustil v nedávné době, kdy byl za krádeže pravomocně odsouzen Okresním soudem Chomutov.
 
Vloupání, poškození, krádeže
Osm vloupání do různých objektů v Kadani má na svědomí teprve 23letý místní obyvatel. Kradl především kabely, ale z rodinného domu sebral i motorovou pilu, mobilní telefon, z auta pak autorádio, peněženku a ze zahradní chatky lampu. Pachatel za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 59 tisíc korun. Policejní komisař ho obvinil hned z několika trestných činů – z krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obvinění si pachatel převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Poškození budovy
Chomutovští policisté vyšetřují krádež vzpěr z domu v Beethovenově ulici. Kdosi vnikl do opuštěné, ale uzamčené budovy Kordů a na místě odcizil větší množství kovových železných vzpěr. Z místa také zmizely kovové vstupní dveře i se zámkem, celková škoda se tak vyšplhala na téměř 63 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Asi měl hlad
Policisté v Kadani přijali oznámení o vniknutí do zahradního altánu v Hradci u Kadaně. Majitel uvedl, že zmizely různé potraviny a kuchyňské nádobí. Z krádeže je podezřelý teprve 19letý mladík z Málkova. Za trestný čin porušování domovní svobody hrozí pachateli až dva roky za mřížemi.
 
Na kalhoty neměl peníze
Chomutovský market navštívil 45letý muž z Chodova. V oddělení oblečení si vybral riflové kalhoty za 580,- korun. Na zaplacení však neměl a tak chtěl odejít bez placení. Přivolaní policisté zjistili, že obdobného jednání se muž dopustil před dvěma roky, kdy ho za krádeže odsoudil Okresní soud Karlovy Vary. Na začátku letošního roku stál před soudem v Sokolově opět za krádeže. I nyní na něj čeká obvinění z krádeže.
 
Auto nevrátil
Na konci srpna letošního roku si v jednom kláštereckém servisu zapůjčil vozidlo Škoda Fábia 30letý cizinec. Auto měl dle dohody vrátit nejpozději za dva týdny. Dle sdělení majitele však k vrácení vozidla nedošlo ani do současné doby. Muž vozidlo používá nadále bez souhlasu poškozeného, kterému vznikla škoda ve výši 100 tisíc korun. Policisté vyhodnotili jednání jako neoprávněné užívání cizí věci.
 
21. září 2012 
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem