Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Akce průjezd X

Východní Čechy - celostátní bezpečnostní akce 

Včera, po celý den, probíhala celostátní bezpečnostní akce „Průjezd X“ i v teritoriu Oblastního ředitelství Služby cizinecké policie Hradec Králové. Policisté se zaměřili na dodržování pobytového režimu cizinců na území České republiky s důrazem na odhalování porušování podmínek pobytových oprávnění v souvislosti s nelegálním zaměstnáváním cizinců. Dále na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech, pátrání po zbraních, střelivu, výbušninách a omamných látkách. Do akce bylo ve Východních Čechách nasazeno padesát policistů, kteří zkontrolovali téměř 700 osob, z toho 400 cizinců. Policisté zjistili 90 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši téměř 72.000,- Kč.
 
V síti uvízlo pět osob, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Dva z nich byli manželé, na které byl vydán příkaz k zatčení pro neplacení výživného. Oba neplatili na své děti z předchozího manželství. Všichni hledaní byli zadrženi a předáni orgánům, které po nich vyhlásily pátrání.
 
Dále policisté vydali čtyři rozhodnutí o správním vyhoštění. Při kontrole dálkového autobusu na terminálu v Hradci Králové policisté zjistili dvě ženy z Ukrajiny, které na území pobývaly nelegálně. Jedna dva měsíce, druhá přes tři roky. Obě přijely do České republiky na turistické vízum. Dalším byl muž také z Ukrajiny, kterému bylo na jaře letošního roku zrušeno povolení k dlouhodobému pobytu a vydán výjezdní příkaz. Ten však nerespektoval a v České republice nadále zůstal. Dále se policistům podařilo odhalit Moldavana, který je na našem území dokonce 7 let neoprávněně a bez jakéhokoliv dokladu. V současné době je v policejní cele a čeká na rozhodnutí o správním vyhoštění.

vytisknout  e-mailem