Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinecká policie a děti

Slavonice - cizinecká policie připravila zajímavý program pro děti základní školy 

     Včera 2. září prožili žáci ze základní školy ve Slavonicích velmi zajímavé a poutavé dopoledne, které pro ně připravili policisté inspektorátu cizinecké policie Jindřichův Hradec ve spolupráci s kolegy rakouské policie, obvodního oddělení, celní správy, hasiči a Českým červeným křížem.
     Cizinečtí policisté dětem předvedli speciální vozidlo Schengenbus, který slouží k ověřování pravosti dokladů. Žáci, ale i učitelský sbor si také mohli vyzkoušet neprůstřelné vesty, nasazování pout, dechovou zkoušku na zjištění alkoholu přístrojem Dräger a byli seznámeni s testrem Drugwipe na zjišťování omamných a psychotropních látek. A samozřejmě nemohly chybět ukázky výcviku služebních psů. Svou poslušnost a zadržení nebezpečného pachatele předvedl služební pes Ciryl.
     Děti dále měly možnost shlédnout práci a techniku dobrovolných hasičů. Policisté z obvodního oddělení Slavonice ukázali techniku snímání otisků prstů, výstroj pořádkové jednotky, a vše si děti mohly samy vyzkoušet. Pracovníci celní správy také předvedli své vozidlo a děti názorně upozornili na to, jak poznají některé padělky. Svou techniku a výstroj také ukázali kolegové z rakouské policie. A v neposlední řadě předvedla pracovnice Českého červeného kříže na figuríně dýchání z úst do úst a vysvětlila základy první pomoci.
     Cílem této akce bylo seznámit přítomné s činností výše jmenovaných složek. Svými dotazy dali žáci najevo zájem o policejní práci a potleskem vyjádřili poděkování za předvedené ukázky.

vytisknout  e-mailem