Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Další padělky Vietnamců

Plzeň - policejní specialista na doklady z Inspektorátu cizinecké policie v Plzni odhalil svoji pečlivostí další dva padělky rejstříku trestů od cizinců. 

             Během posledních pár týdnů se ukazuje, že pečlivost policejních specialistů přináší úspěchy. Přesto, že policisté při přebírání žádostí od cizinců kontrolují přiložené dokumenty a doklady, usedá k těmto žádostem každý den znovu ještě na několik hodin specialista na doklady. Ten je v této problematice proškolen a dále se soustavně vzdělává, zjišťuje nové způsoby a trendy, kterými se cizinci snaží obcházet zákon na poli padělků.
             Na konci minulého týdne byl úspěšný hned ve dvou případech. Pokaždé se jednalo o cizince vietnamské státní příslušnosti a pokaždé se jednalo o rejstřík trestů, který vykazoval známky padělání. Po odborném posouzení obou dvou dokumentů se původní domněnka skutečně potvrdila.. Rejstříky trestů byly padělané. Policejnímu specialistovi, který tyto dva padělky odhalil, udělil shodou okolností před několika dny ředitel Služby cizinecké policie plk. Mgr. Vladislav Husák odznak speciálních činností Služby cizinecké policie v oboru vyhodnocování dokladů. Policejní specialista se ve svém oboru pohybuje již více než 8 let. Oba případy dále šetří skupina povolování pobytu Plzeň.
            Pokud analyticky porovnáme prvních šest měsíců v oblasti padělků v letech 2009 a 2010 např. u skupiny dokumentace oblastního ředitelství Služby cizinecké policie Plzeň zjistíme, že policisté z této skupiny zahájili v roce 2009 celkem 6 prošetřování trestních činů padělání a pozměňování veřejné listiny. V roce 2010 se tomu tak stalo již v 9 případech. V loňském roce šlo spíše o padělky řidičských oprávnění. V roce letošním vedou policisté řízení ve věci padělání a pozměňování veřejné listiny, kterými nejčastěji jsou samotné rejstříky trestů, opis z rejstříků trestů nebo padělání cestovních dokladů.
 
                                                                                                                   por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem