Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Doklad si pozměnila sama

Aš- policisté oddělení pátrání Aš kontrolovali v jednom z Ašských hotelů ženu, české státní příslušnosti. Ta se policistům prokázala cestovním dokladem ČR platným do 17.10.2008. Podrobným zkoumáním tohoto dokladu hlídka OP Aš zjistila, že je v něm podstatně změněn jeho obsah a to konkrétně v roce narození, v rodném čísle a ve strojově čitelné zóně.  

              Včera dopoledne provedla hlídka Oddělení pátrání Rozvadov pracoviště Aš pobytovou kontrolu v obci Aš v hotelu Prago, při které se zaměřili na totožnost kontrolovaných osob, na legálnost vstupu a pobytu cizinců na území České republiky, dále na odhalování nepravých, popřípadě pozměněných cestovních dokladů a na osoby v pátrání . Při kontrolách předložených dokladů bylo využito technického prostředku na ověřování dokladů – regula. Na místech veřejnosti přístupných byla kontrolována občanka České republiky. Ta se policistům  prokázala cestovním dokladem ČR platným do 17.10.2008. Podrobným zkoumáním tohoto dokladu hlídka OP Aš zjistila, že je v něm podstatně změněn jeho obsah a to konkrétně v roce narození, v rodném čísle a ve strojově čitelné zóně. Žena na místě hlídce OP Aš uvedla, že tyto změny ve svém cestovním dokladu provedla v době kdy se rozhodla svůj rok narození změnit a to z důvodu, kdy se s ním prokazovala, aby v případě kontroly byla starší patnácti let. Policisté ženu zadrželi a převezli na své oddělení z důvodu podezření ze spáchání přečinu dle Trestního zákoníku. Pravost dokladu poté posoudil specialista na odhalování neregulérních dokladů inspektorátu cizinecké policie Cheb. Zde bylo zkoumáním za použití pomoci mikroskopu, speciálního přístroje na odhalování padělaných dokladů a spektrálního komparátoru potvrzeno, že se jedná o doklad pozměněný.
               Policisté s ženou zahájili úkony  trestního řízení. Věc bude nadále šetřena zdejší součástí OP Aš ve zkráceném přípravném řízení. Zadržená osoba byla po provedených úkonech propuštěna na svobodu.
 
                                                                                                                 por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem