Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Dva muži skončili ve vězení jeden u soudu

Karviná- dva muže předali policisté do vazební věznice a jednoho soudu  

I když pobytové kontroly, které naši policisté pravidelně provádějí, jsou zaměřeny hlavně na zjišťování cizích státních příslušníků, kteří se na území České republiky zdržují v rozporu se zákonem o pobytu cizinců, v poslední době často odhalují české občany nectící zákony.

V pátek 17. září v Karviné si pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Chotěbuz všimli muže, jehož podobu znali z evidence celostátního pátrání. Při kontrole dokladů v evidenci ověřili, že se opravdu jedná o českého občana, na kterého v roce 2007 vydal Okresní soud v Karviné příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Sedmatřicetiletý muž, pravomocně odsouzený pro spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, do vězení nenastoupil. Jelikož muž nebyl na ulici sám, policisté zkontrolovali také jeho známého. Lustrací v evidencích zjistili, že ani jemu se nechce do vězení, kam byl poslán pro spáchání trestného činu podílnictví. Proto v březnu 2009 vydal Okresní soud v Ostravě na čtyřicetiletého muže příkaz k dodání do výkonu trestu. Oba muže policisté eskortovali do vazební věznice v Ostravě a předali vězeňské službě.

Následující den v sobotu 18. září také v Karviné policisté stejného inspektorátu kontrolovali dalšího českého občana, u kterého v evidencích zjistili, že je celostátně hledaný. Okresní soud v Karviné na něj pro trestný čin krádeže vydal příkaz k zatčení. Policisté dvaatřicetiletého muže omezili na svobodě a převezli k soudu, který příkaz vydal.
 

vytisknout  e-mailem