Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Ke změně účelu předložila totální padělky

Cheb - pro provedení změny přechodného pobytu, předložila policistům doklady Slovenské republiky, a to občanský průkaz, zdravotní průkaz, potvrzení o přechodném pobytu a řidičský průkaz, které se pak ukázaly jako padělky. 

           Včera odpoledne přišla žena, ruské státní příslušnosti na skupinu povolování pobytu v Chebu požádat o změnu účelu svého pobytu. Pro provedení změny přechodného pobytu, předložila policistům doklady Slovenské republiky, a to občanský průkaz, zdravotní průkaz, potvrzení o přechodném pobytu a řidičský průkaz. Na základě barevného provedení občanského průkazu a zdravotního průkazu bylo pojato podezření, že se jedná o pozměněné doklady. Aby si žena zlegalizovala oprávněnost pobytu na území České republiky, obstarala si, dle svého tvrzení, padělek výše uvedeného občanského průkazu a průkazu pojištěnce Slovenské republiky, což bylo potvrzeno zkoumáním uvedených dokladů specialistou na cestovní doklady ICP Cheb.
            Policisté s ženou zahájili úkony trestního řízení podle trestního řádu ve zkráceném přípravném řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny dle trestního zákoníku. Celý případ bude dnes dále šetřit inspektorát cizinecké policie Cheb.
 
                                                                                                                      por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem