Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nekolkovaný alkohol do Polska nedovezli

Bartultovice, Český Těšín – celkem 145 litrů nekolkovaného alkoholu se cizinci pokusili dovést domů, do Polska. 

Ve čtvrtek 15. července kontrolovali pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Krnov v katastru obce Vysoká Bartultovice řidiče osobního vozidla. Po kontrole dokladů cizince si nechali otevřít zavazadlový prostor, kde se jim naskytl pohled na úhledně srovnané litrové láhve. Při bližším zkoumání zjistili, že se jedná o 30 láhví lihu, které nebyly opatřeny ochrannými známkami. Neoznačené láhve zajistili pracovníci Celního úřadu Krnov, kteří se na místo kontroly dostavili a převzali si přestupek k vlastnímu šetření.

Následující den, v pátek 16. července, při pobytové kontrole v Českém Těšíně objevili policisté Inspektorátu cizinecké police Chotěbuz v zavazadlovém prostoru osobního auta, které řídil dvaašedesátiletý cizinec, 11 litrových neoznačených láhví alkoholu. Alkohol, který nebyl označen ochrannými známkami muž oproti potvrzení dobrovolně vydal a ponechal na inspektorátu a poté byl propuštěn k další cestě.

V sobotu 17. července během dopoledne policisté stejného inspektorátu na stejném stanovišti u dalších čtyř kontrolovaných cizinců objevili v zavazadlových prostorech jejich aut další nekolkovaný alkohol. Tři muži a jedna žena ve věku 70, 36, 54 a 56 let převáželi ve svých autech celkem 104 litry lihu, který nebyl opatřen ochrannými známkami. Také tento alkohol cizinci oproti potvrzení dobrovolně vydali. Oznámení o přestupcích i alkohol policisté předali Celnímu úřadu Karviná k dalšímu řízení.


 

vytisknout  e-mailem